Reabilitarea si modernizarea strazilor din comuna Oltina

Iunie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

In colaborare cu Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta, administratia publica locala a comunei Oltina va demara in perioada urmatoare lucrari ce au ca scop reabilitarea, dezvoltarea si modernizarea infrastructurii rutiere din comuna.

La inceputul lunii viitoare, conducerea Primariei Oltina doreste sa demareze lucrarile de reabilitarea a strazilor din localitatile Razoarele si Strunga, sate ce apartin de comuna Oltina. In aceasta lucrare sunt incluse trei strazi din localitatea Razoarele: str. Mirea, str. Bisericii si str. Grajdurilor. Potrivit autoritatilor locale ale comunei Oltina, se vor reabilita 700 de metri din strada Bisericii, 400 de metri din strada Mirea, iar din strada Grajdurilor, 800 de metri. In satul Strunga autoritatile locale se vor ocupa de reabilitarea a 1.000 de metri din strada Bisericii.
Conducerea administratiei locale Oltina, ne-a marturisit in cadrul interviului ca aceste drumuri au fost pietruite, insa din cauza precipitatiilor abundente, starea acestora s-a deteriorat, iar prin lucrarea de reabilitare se va realiza aportul cu un strat de 10-15 centimetri de piatra. Aceasta lucrare se realizeaza cu fonduri de la bugetul local cu RAJDP, iar investitia atinge o valoare de aproximativ 400.000 lei.
"Am contractat o lucrare de asfaltare pe o distanta de 760 de metri liniari in colaborare cu Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta, in localitatea Satu Nou. Am primit de la Consiliul Judetean Constanta suma de 450.000 de lei, iar diferenta pana la 525.000 de lei, valoarea totala a investitiei, va fi adaugata de la bugetul local al comunei Oltina", a declarat edilul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu.
Conducerea Primariei Oltina spune ca datorita sprijinului Consiliului Judetean Constanta, in luna august, dupa obtinerea tuturor avizelor va demara lucrarea de reabilitare a celor 760 de metri liniari din strada Coslugei, drumul de acces in localitatea Satul Nou.
Tot in ceea ce priveste infrastructura rutiera, autoritatile locale Oltina au demarat si lucrari de amenajare a rigolelor pentru captarea apei pluviale. Lucrarile se realizeaza pe strada Cimitirului si strada Pescarilor din localitatea Oltina. Amenajarea rigolelor este executata cu societatea Consiliului Local al comunei Oltina S.C. Top Servicii Publice Oltina S.R.L. Administratia locala Oltina a demarat aceasta lucrare ce are o valoare de 170.000 de lei, cu fonduri proprii de la bugetul local.

Articole din editia din data de Iunie 2017

 • Monitorizare video stradala in comuna Mircea Voda

  Administratie locala
 • Tour-X - Schimbare de paradigma in oferta de produse turistice pe litoral

  Administratie locala
 • Zborurile interne de pe Aeroportul Kogalniceanu, reluate dupa foarte multi ani

  Administratie locala
 • Vrei sa fii VIP la Aeromania? Iata ce trebuie sa faci!

  Administratie locala
 • Festivitate de incheiere a anului scolar in comuna Gradina

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771