Piata agroalimentara din localitatea Ostrov se va finaliza in doua luni

Iunie 2017, Radu Petric

Administratie locala

In centrul localitatii Ostrov, pe terenul unde a existat o piata veche deschisa, se realizeaza constructia uneia noi, inchisa, ce va deservi micilor agricultori si fermieri din satele comunei Ostrov. Acestia vor avea posibilitatea de a-si comercializa produsele sanatoase si de cea mai buna calitate, obtinute in gospodariile proprii.

In noua piata agroalimentara, producatorii autohtoni ai comunei Ostrov vor beneficia de un spatiu adecvat in care sa isi poata expune si comercializa marfa si produsele obtinute cu multa truda, iar cetatenii sa poata alege produsul dorit.
"In prezent se lucreaza la acoperisul cladirii ce va gazdui noua piata agroalimentara, urmand lucrarile de zidarie, finisajele interioare si detaliile", a declarat edilul comunei Ostrov, Niculae Dragomir.
Piata agroalimentara se dezvolta pe un nivel, cu o suprafata de aproximativ 300 de metri patrati. Structura cladirii va prezenta zidarie pana la jumatatea peretilor iar continuarea va fi realizata din geamuri de tip termopan. La interior cladirea va fi placata cu gresie.
Piata agroalimentara va beneficia de toate utilitatile necesare; va fi alimentata cu apa curenta si energie electrica si va fi dotata cu tarabe separate pentru expunerea produselor, si doua grupuri sanitare. De asemenea pentru intretinerea acesteia, prin hotarare de Consiliu Local, autoritatile locale Ostrov vor stabili si adopta o taxa de piata ce se va percepe pentru desfacerea activitatii in aceasta locatie.
Potrivit conducerii Primariei Ostrov, aceasta investitie ce se realizeaza cu fonduri de la bugetul local se va finaliza in aproximativ doua luni de zile.
Sursa noua de apa pentru satul Galita
Pentru ca investitiile nu se opresc aici, edilul comunei Ostrov, Niculae Dragomir ne-a declarat ca in satul Galita se lucreaza la cea de-a doua sursa de apa. Potrivit acestuia, in prezent se foreaza, pentru a suplimenta debitul de apa deoarece, spune gospodarul sef al comunei Ostrov, "cand sunt varfuri de consum, sursa de apa existenta nu face fata".
Pentru gasirea sursei de apa necesara se va fora pana la adancimea de 80 de metri. Aceste doua surse de apa vor asigura debitul necesar celor aproximativ 400 de gospodarii situate in localitatea Galita. Pentru evidenta consumului de apa, gospodarii isi vor monta apometre, Primaria comunei Ostrov va contribui pentru familiile fara posibilitati financiare.

Articole din editia din data de Iunie 2017

 • Monitorizare video stradala in comuna Mircea Voda

  Administratie locala
 • Tour-X - Schimbare de paradigma in oferta de produse turistice pe litoral

  Administratie locala
 • Zborurile interne de pe Aeroportul Kogalniceanu, reluate dupa foarte multi ani

  Administratie locala
 • Vrei sa fii VIP la Aeromania? Iata ce trebuie sa faci!

  Administratie locala
 • Festivitate de incheiere a anului scolar in comuna Gradina

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Punct sanitar redeschis în Ciobănița

  Administratie locala
 • Fonduri europene pentru extinderea rețelei de canalizare din Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Înființare substație de ambulanță în Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Proiect integrat pentru dezvoltarea comunei Istria

  Administratie locala
 • Proiect de modernizare a drumurilor din Lumina, finalizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771