Proiect de reabilitare si asfaltare a drumului DC 26 din comuna Cobadin

Iunie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

O dorinta a edilului comunei Cobadin, Cornel Cocos si o necesitate a locuitorilor acestei comune o reprezinta investitiile ce au ca destinatie dezvoltarea infrastructurii rutiere si implicit a comunei dar si sporirea confortului cetatenilor si ridicarea nivelului de trai al acestora.

Edilul comunei Cobadin, Cornel Cocos ne-a declarat ca lucrarile de asfaltare a strazii Izvor din localitatea Cobadin demarate luna trecuta, s-au finalizat. Pentru asfaltare, aceasta a fost impartita in trei tronsoane. S-au construit rigolele pentru scurgerea apei pluviale, iar in prezent se lucreaza la realizarea podetelor, acceselor ce realizeaza intrarea in fiecare gospodarie, cu domiciliul pe aceasta strada. Strada Izvor porneste de la geamie si ajunge la cimitirul turcesc. Pe aceasta strada locuitorii de religie musulmana conduc si poarta persoanele raposate pe ultimul drum.
Administratia locala a comunei Cobadin, a notat in agenda de prioritati ca punct principal - reabilitarea drumurilor din comuna; plasand drumurile comunale in functie de starea acestora. Un drum a carei reabilitare nu accepta amanare este drumul ce face legatura dintre satele Negresti si Conacu.
"Saptamana aceasta am demarat reabilitarea drumului DC 26, drum comunal ce leaga localitatile Negresti si Conacu. Se vor reabilita prin pietruire 5,5 kilometri de drum. Starea degradata a drumului provoaca daune masinilor ce transporta elevii dar si mijloacelor de transport ale locuitorilor si ale agentilor economici ce frecventeaza acest drum. Pe aceasta ruta nu circula mijloace de transport in comun, iar persoanele nu pot pleca decat cu mijloace de transport proprii", a declarat edilul comunei Cobadin, Cornel Cocos.
Potrivit primarului comunei Cobadin, investitia privind acest drum se realizeaza cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta si cu fonduri de la bugetul local. Acesta ne-a mentionat si faptul ca are promisiunea de la CJC pentru demararea lucrarilor de asfaltare a drumul dintre Negresti si Conacu, incepand cu primavara anului viitor. In principal, asfaltarea se va face in fata scolii, dar si a portiunii dintre biserica si Caminul Cultural din satul Conacu.
Conducerea administratiei locale din comuna Cobadin isi doreste ca prin asfaltarea drumului dintre biserica si Caminul Cultural sa le ofere celor ce au primit binecuvantarea in cadrul slujbelor de oficiere a evenimentelor importante din viata, un drum bun spre Caminul Cultural pentru a sarbatori alaturi de cei dragi.
Atat Caminul Cultural din Conacu dar si cel din Negresti au fost mobilate si utilate in cel mai mic detaliu, cu tot ceea ce este necesar pentru ca locuitorii acestor sate, sa poata desfasura in incinta acestora, in cele mai bune conditii, evenimentele importante din viata lor.
Tot in ceea ce priveste modernizarea infrastructurii rutiere din comuna Cobadin, potrivit gospodarului sef, Cornel Cocos, cu fonduri de la bugetul local incep lucrarile de amenajare prin betonare a santului de colectare a apelor pluviale, ce face leaga primaria si centrul civic din localitatea Cobadin. Pentru demararea acestor lucrari, santul ce colecteaza apa provenita din precipitatii a fost curatat prin indepartarea gunoiului si a vegetatiei.

Articole din editia din data de Iunie 2017

 • Monitorizare video stradala in comuna Mircea Voda

  Administratie locala
 • Tour-X - Schimbare de paradigma in oferta de produse turistice pe litoral

  Administratie locala
 • Zborurile interne de pe Aeroportul Kogalniceanu, reluate dupa foarte multi ani

  Administratie locala
 • Vrei sa fii VIP la Aeromania? Iata ce trebuie sa faci!

  Administratie locala
 • Festivitate de incheiere a anului scolar in comuna Gradina

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea rețea de apă

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771