Sfarsitul anului scolar - Inceputul Evaluarii Nationale in comuna Ion Corvin

Iunie 2017, Radu Petric

Educatie

In comuna Ion Corvin, zilele de joi si vineri, 15-16 iunie, au rasunat de aplauze, rasete si plansete de tristete la incheierea unui an scolar sau a unui capitol din viata de elev.

Directorul Scolii Gimnaziale Nr.1 din comuna Ion Corvin, Vlad Niculaie, profesor de istorie al acestei unitati de invatamant ne-a impartasit emotiile traite la sfarsitul unui an scolar alaturi de elevii al caror drum il calauzesc cu mare raspundere. Festivitatile de incheiere a anului scolar, au avut loc la scolile din localitatile Viile si Ion Corvin incepand cu orele 9:00. Fiecare cadru didactic, cu emotie in glas si in suflet, a luat cuvantul in prezenta copiilor si a parintilor si a evidentiat rezultatele obtinute de elevi de la inceputul anului scolar si pana in prezent, inmanandu-le acestora diplome, in functie de varsta si de merit.
"Sustinem copiii din comuna sa obtina rezultate cat mai bune si sa continue acest drum al educatiei, mergand la liceu si prin absolvirea studiilor superioare", a declarat Vlad Niculaie.
Tot acesta ne-a informat ca Evaluarea Nationala are loc in Scoala Gimnaziala Nr.1, scoala cu personalitate juridica, din comuna Ion Corvin, unde se prezinta elevi ai claselor a-VIII-a din localitatile Viile si Ion Corvin. Potrivit directorului Vlad Niculaie, sustin acest examen 23 de copii din intreaga comuna Ion Corvin. Directorul unitatii de invatamant ne-a marturisit ca salile de clasa corespund cerintelor, fiind instalate camere video si audio pentru desfasurarea evaluarii in conditii corecte si normale. Asistentii ce supravegheaza desfasurarea acestei testari sunt cadre didactice ale scolilor din localitatile Viile si Ion Corvin, iar evaluatorii acestui examen sunt din orasul Constanta: doi pentru matematica si doi pentru limba si literatura romana.
Totodata, directorul Scolii Gimnaziale Nr.1 Ion Corvin, Vlad Neculaie ne-a vorbit si despre implicarea edilului din comuna Ion Corvin, Marcela Radulescu in reabilitarea si modernizarea unitatii de invatamant dar si despre sprijinul pe care il acorda elevilor din dorinta ca acestia sa primeasca o educatie buna si sa acumuleze cunostintele atat de necesare in formarea lor ca persoane in societate. Vlad Neculaie, multumeste in numele cadrelor didactice dar si a elevilor din intreaga comuna, primarului Marcela Radulescu pentru implicarea acesteia in modernizarea scolilor din comuna cu calculatoare prin obtinerea de fonduri si recuzita de la Consiliul Judetean Constanta si Ministerul Educatiei Nationale. Directorul Scolii Gimnaziale Nr.1 din Ion Corvin ii este recunoscator edilului comunei Ion Corvin, Marcela Radulescu, in numele celor ce trec pragul acestei scoli deoarece a creat conditiile optime necesare pentru desfasurarea orelor de curs prin renovarea tavanelor salilor de clasa, a acoperisului cladirii, schimbarea vechilor ferestre si a usilor cu altele noi de tip termopan, precum si achizitionarea si montarea centralei termice.

Articole din editia din data de Iunie 2017

 • Monitorizare video stradala in comuna Mircea Voda

  Educatie
 • Tour-X - Schimbare de paradigma in oferta de produse turistice pe litoral

  Educatie
 • Zborurile interne de pe Aeroportul Kogalniceanu, reluate dupa foarte multi ani

  Educatie
 • Vrei sa fii VIP la Aeromania? Iata ce trebuie sa faci!

  Educatie
 • Festivitate de incheiere a anului scolar in comuna Gradina

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • 12 elevi din Cerchezu se reîntorc la școală

  Educatie
 • Școala din Bărăganu își deschide porțile pentru elevii clasei a VIII a

  Educatie
 • Elevii din Peștera au șanse egale pentru accesul la sistemul educațional. Primăria achiziționează tablete și sim-uri cu acces la internet

  Educatie
 • Activități desfășurate de elevii din Comana

  Educatie
 • Târgul Toamnei organizat de elevii din Pecineaga

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771