Cine ar urma sa faca parte din Guvernul PSD, daca motiunea de cenzura trece. Posibil premier: Florin Georgescu

21 Iunie 2017, Radu Petric

Actualitate

Liviu Dragnea isi pregateste noul Executiv. Potrivit unor surse politice, liderul PSD a facut deja o lista cu cei care vor face parte din noul Executiv. Florin Georgescu este propunerea pentru premier, in timp ce Teodorovici ar putea ajunge la Finante, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Potrivit surselor citate, Liviu Dragnea s-a intalnit inca de luni seara cu mai multi membri din partid pentru a face lista cu numele viitorilor membri ai guvernului. Strategia lui Dragnea este sa ceara sprijinul Comitetului Executiv National pentru fiecare ministru in parte.
Sursele citate spun ca liderul PSD ar vrea sa mearga pe mana prim vice-guvernatorului BNR, Florin Georgescu, pentru functia de premier.
Printre cei care vor face parte din Exectuiv in cazul in care motiunea trece, se afla si ministri din Guvernarea Grindeanu: Sevil Shhaideh, Carmen Dan, Lia Olguta Vasilescu, Mihai Tudose si Rovana Plumb isi vor pastra portofoliile, anunta surse politice.
Tudorel Toader va ramane la Ministerul Justitiei, in timp ce ALDE ar urma sa-si pastreze portofoliile actuale.
La Finante, postul ar urma sa fie ocupat de un nume care a mai detinut functia, Eugen Teodorovici. Acesta, apropiat al lui Victor Ponta, a declarat luni in Parlament, ca "Nu se amesteca aceste lucruri. Politica nu se face pe baza de prietenie. Politica se face pe baza unor principii foarte clare si care sa aiba in principal in centrul lor interesul national, interesul romanilor. Cred ca o tara trebuie sa aiba un Guvern care sa fie validat de catre o majoritate parlamentara" .
Diplomatul de cariera, ambasadorul Sorin Ducaru (care acum ocupa pozitia de Secretar General Adjunct pentru Provocari de Securitate din cadrul NATO) ar urma sa il inlocuiasca pe Gabriel Les la Aparare.
Sorin Moisa si Simona Miculescu sunt alte nume vehiculate de apropiatii lui Liviu Dragnea pentru noul Executiv.
Sursa: www.mediafax.ro

Articole din editia din data de 21 Iunie 2017

 • Monitorizare video stradala in comuna Mircea Voda

  Actualitate
 • Tour-X - Schimbare de paradigma in oferta de produse turistice pe litoral

  Actualitate
 • Zborurile interne de pe Aeroportul Kogalniceanu, reluate dupa foarte multi ani

  Actualitate
 • Vrei sa fii VIP la Aeromania? Iata ce trebuie sa faci!

  Actualitate
 • Festivitate de incheiere a anului scolar in comuna Gradina

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Legea construcțiilor va fi modificată major, în curând: Se simplifică procedurile de obținere a autorizațiilor și avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771