Majorarile anuale ale valorii punctului de pensie reprezinta praguri minime

21 Iunie 2017, Adrian Nicarel

Actualitate

Camera Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege care prevede ca majorarile anuale ale valorii punctului de pensie reprezinta praguri minime, iar valorile superioare pot pot fi stabilite prin legea anuala a bugetului asigurarilor sociale de stat.

"Majorarile anuale ale valorii punctului de pensie reprezinta praguri minime. Valori superioare ale punctului de pensie pot fi stabilite prin legea anuala a bugetului asiguraririlor sociale de stat, cu respectarea prevederilor legii responsabilitatii financiar-fiscale nr.69/2010 si in concordanta cu strategia fiscal-bugetara corespunzatoare", potrivit propunerii legislative pentru completarea art. 102 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
Deputatii din comisia de specialitate au sustinut ca trebuie lasata la latitudinea Guvernului posibilitatea ca, in functie de conjuctura economico-financiara a tarii, sa poata indexa valoarea punctului de pensie peste aceste praguri.
In situatia in care indicele de corectie rezultat in urma aplicarii prevederilor legii este mai mic decat cel precedent calculat, se pastreaza cel din urma.
Prin derogare de la prevederile Legii 7/2017 privind bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2017, in anul 2017 indicele de corectie este 1,14, potrivit sursei citate.
Potrivit raportului adoptat de plen, odata cu majorarea valorii punctului de pensie la 1000 lei, de la data de 1 iulie 2017, conform OUG 2/2017, intre persoanele care se inscriu la pensie pana la aceasta data si cele care se inscriu la pensie incepand cu data de 1 iulie 2017 se creeaza inegalitate de tratament din punctul de vedere al cuantumului pensiei. Pensiile persoanelor care devin pensionari dupa data de 30 iunie 2017 sunt mai mici decat cele stabilite anterior, cu aproximativ 9%, din din cauza micsorarii indicelui de corectie de la 1,14 la 1,05.
Proiectul de lege a fost adoptat cu 230 de voturi "pentru" si o abtinere.
Camera Deputatilor este for decizional.
Sursa: www.mediafax.ro

Articole din editia din data de 21 Iunie 2017

 • Monitorizare video stradala in comuna Mircea Voda

  Actualitate
 • Tour-X - Schimbare de paradigma in oferta de produse turistice pe litoral

  Actualitate
 • Zborurile interne de pe Aeroportul Kogalniceanu, reluate dupa foarte multi ani

  Actualitate
 • Vrei sa fii VIP la Aeromania? Iata ce trebuie sa faci!

  Actualitate
 • Festivitate de incheiere a anului scolar in comuna Gradina

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Legea construcțiilor va fi modificată major, în curând: Se simplifică procedurile de obținere a autorizațiilor și avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771