Festivitatea "Mereu Copil" dedicata tuturor copiilor din comuna Silistea

Iunie 2017, Mirela Ionita

Social

In anul 1925 s-a sarbatorit pentru prima data Ziua Copilului. La data de 1 Iunie a acelui an, consulul Chinei la San Francisco a organizat pentru copiii orfani "Festivalul Barcilor Dragon", sarbatoare straveche ce marcheaza in China inceputul verii. Evenimentul a avut un mare succes si ziua de 1 Iunie a fost dedicata, de atunci, copiilor, fiind preluata ulterior si de alte state. 1 Iunie in tara nostra este sarbatoarea Internationala a Copiilor.

Sub motto-ul "1 IUNIE - MEREU COPIL" s-au desfasurat miercuri, 31 mai, incepand cu ora 9:00, in cadrul bazei sportive a Scolii Gimnaziale Nr.1 din comuna Silistea, cu ocazia Zilei Copilului, diverse activitati, jocuri sportive si amuzante, intreceri sportive, concursuri si jocuri interactive, din cadrul programului "Copiii Coloreaza Viata", cu scopul de a-i sarbatori pe copiii din intrega comuna. Acestia au participat la diferite jocuri de socializare: "Lantul De Cocori", "Stafete", "Oul Buclucas", "Mingea in Zigzag", "Parcursuri Aplicative", "Mingea in Val", "Joc Demonstrativ Fotbal", "Cursa Pisicii pe sub Gard", "Geamantanul Vesel". Toate acestea i-au distrat si le-au pictat pe chip zambete, iar in baza sportiva au rasunat rasetele lor clistaline.

Alaturi de copii s-au bucurat si si-au amintit de copilarie parintii acestora, bunicii, membrii si reprezentantii administratiei locale din comuna Silistea, cadrele didactice. Pe tot parcursul festivitatii a fost prezent si s-a bucurat alaturi de copii, cel care sprijina astfel de activitati ce aduc bucurie copiilor, care sustine educatia si dezvoltarea invatamantului din comuna, reprezentantul legal al comunei Silistea, edilul Mihai Soare. La sfarsitul activitatii toti copiii au fost premiati de catre primarul comunei Silistea, Mihai Soare cu daruri din partea Primariei si a Consiliului Local, ce constau in pachetele cu dulciuri si racoritoare.

In incheierea festivitatii, Crivoi Georgeta directorul si totodata profesor al Scolii Gimnaziale Nr.1 din comuna Silistea a declarat: "Ziua Copilului este un prilej de a sarbatori copilaria, de a oferi sprijin copiilor, de a inspira comunitatea in a aprecia si iubi copiii si bineinteles de a-i pregati pentru un viitor sanatos, fericit si plin de succes. Fiecare activitate in care se implica toti factorii decizionali nu se poate sfarsi decat cu o reusita".

Edilul Mihai Soare, emotionat de bucuria ce se putea vedea in ochii tuturor copiilor dar si a insotitorilor acestora, le-a transmis cateva cuvinte: "Va multumesc din suflet ca mi-ati oferit ocazia de a trai cele mai frumoase momente alaturi de voi in excursii, inaugurari ale scolilor, gradinitelor si baze sportive, in cadrul concursurilor, festivalurilor, la banchete si mai ales de ziua voastra, de Ziua Copilului. Sa va pastrati sinceritatea, sa fiti sanatosi si sa ramaneti buni si la fel de frumosi! La multi ani, dragi copii!".

Tot in comuna Silistea, in data de 8 iunie 2017, la Caminul Cultural al Comunei Silistea va avea loc ultima ora de dirigentie a clasei a VIII a, ora in care elevii, cu emotie, vor impartasi impreuna cu cadrele didactice, parintii, edilul comunei Silistea, Mihai Soare si membrii Consiliului Local, clipele intense ale absolvirii scolii gimnaziale, final al unui capitol din viata.

Mesajul absolventilor transmis cadrelor didactice este urmatorul: "Pentru ca ne-ati calauzit visele si ideile atunci cand incepeam sa ne construim propriul drum, pentru ca ne-ati transmis din cultura si rafinamentul dumneavoastra si pentru ca in cei opt ani minunati ne-ati daruit fiecaruia dintre noi o frantura din sufletul dumneavoastra, va multumim!"

La fel de emotionata ca si absolventii casei a VIII a s-a aratat si doamna diriginta profesor Cretu Daniela, indrumatorul lor timp de patru ani: "Toate generatiile sunt speciale, fiecare ramanand in sufletul meu! Le doresc sa-si pastreze sufletul nealterat! Sinceritatea, voia buna, altruismul si fericirea sa-i insoteasca toata viata!"

Album foto

 • Articole din editia din data de Iunie 2017

 • Editia a XII a 2017 "Dor de Cant Romanesc" - Cumpana

  Social
 • Bucuria de a fi copil traita de 1 Iunie in comuna Pestera

  Social
 • Atelier de desen si karaoke pentru copiii din comuna Vulturu

  Social
 • Super eroii au ajuns in comuna Nicolae Balcescu de 1 Iunie

  Social
 • Ziua Internationala a Copilului, marcata ca in basme, la Medgidia

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria municipiului Medgidia marchează Ziua Universală a Iei Românești

  Social
 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Locuitorii din Siliștea au primit semințe și răsaduri pentru înființarea grădinilor

  Social
 • Ziua Internaţională a Familiei marcată la Cumpăna

  Social
 • Sprijin pentru locuitorii din comuna Dobromir, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771