Atmosfera superba de Ziua Comunei Pecineaga

Iunie 2017, Radu Petric

Social

Mare sarbatoare a avut loc duminica, 4 iunie, cand toti locuitorii comunei Pecineaga, alaturi de autoritatile locale au celebrat in incinta stadionului frumos amenajat, Ziua Comunei.

Deschiderea evenimentului a fost realizata de edilul comunei Pecineaga, Niculae Stan ce a avut ca invitat de seama la aceasta zi deosebita pe Mariana Gaju, primarul comunei Cumpana. Ca surpriza pentru toti locuitorii prezenti la sarbatoarea comunei Pecineaga, edilul Mariana Gaju le-a facut cadou un spectacol minunat oferit de ansamblul de dansuri populare din comuna Cumpana "Romancuta".

Primaria si Consiliul Local al comunei Pecineaga sprijiniti de sponsori, agentii economici ce isi desfasoara activitatea in comuna, au pus umarul la realizarea marelui spectacol ce a avut loc de Ziua Comunei.

Evenimentul a inceput cu traditionalele lupte tataresti, si de asemenea cu lupte libere in urma carora au fost premiati: Rusu Valentin si Mitoi Cosmin Andrei cu Locul I, iar Bujor Petre Daniel cu Locul II. Cetatenii au fost uimiti si cu demonstratiile de box feminin la care a participat Sali Narcis, castigatoarea Locului I a Cupei Romaniei din 2017.

Pentru ca a fost un moment potrivit, edilul Niculae Stan a invitat pe scena sapte familii din comuna Pecineaga ce au implinit in acest an 50 de ani de la casatorie, pentru a le inmana cate o medalie, flori, bomboane de ciocolata, o sticla de sampanie si un plic cu suma de 200 lei.

Au urcat pe scena trupa de dans din comuna Pecineaga dar si trupa de dans din comuna Cumpana, formate din elevi ai scolilor din cele doua comune, momente privite cu mandrie si admiratie de publicul prezent. Trupa "Juniorii" din Fetesti, judetul Ialomita a pus in scena pentru toti copiii prezenti un minispectacol muzical-umoristic cu personaje mult indragite de cei mici, care au cantat in farmecul baloanelor de sapun.

Atmosfera de petrecere s-a intensificat odata cu aparitia pe scena a artistilor consacrati. Formatia Fratii Buzoieni Jr., Aurel Mihai - solist de muzica populara, usoara si manele, Claudia Mihai - solista vocala, Ion Amititeloaie - solist muzica populara, Nicu Paleru - interpret muzica de petrecere, Mariana Ionescu Capitanescu - interpreta muzica populara, interpreti locali: Valcu Vasile - interpret la fluier si Nica Viorica - solista vocala muzica populara, impreuna cu prezentatorul si producatorul spectacolului Gioni Moraru au indemnat lumea la dans si la hore. Duminica, in comuna Pecineaga au rasunat acordurile muzicii grecesti aduse de Ionut Galani si doi instrumentisti autohtoni din Grecia, care au facut un spectacol inedit alaturi de Ansamblul de dansuri grecesti "Asteria".

Veselia a fost la ea acasa de Ziua Comunei Pecineaga. Cei prezenti au dansat si s-au prins in hore, au gustat din bunatatile comercializate de agentii economici care au amplasat terase imprejurul stadionului, iar cei mai mici au fost in culmea fericirii datorita toboganelor gonflabile, saltelelor elastice, trenuletului si jocurilor atractive potrivite pentru varsta lor. Sarbatoarea la care au luat parte cetatenii comunei Pecineaga dar si din localitatile invecinate s-a incheiat cu un superb foc de artificii.

Album foto

 • Articole din editia din data de Iunie 2017

 • Editia a XII a 2017 "Dor de Cant Romanesc" - Cumpana

  Social
 • Bucuria de a fi copil traita de 1 Iunie in comuna Pestera

  Social
 • Atelier de desen si karaoke pentru copiii din comuna Vulturu

  Social
 • Super eroii au ajuns in comuna Nicolae Balcescu de 1 Iunie

  Social
 • Ziua Internationala a Copilului, marcata ca in basme, la Medgidia

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria municipiului Medgidia marchează Ziua Universală a Iei Românești

  Social
 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Locuitorii din Siliștea au primit semințe și răsaduri pentru înființarea grădinilor

  Social
 • Ziua Internaţională a Familiei marcată la Cumpăna

  Social
 • Sprijin pentru locuitorii din comuna Dobromir, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771