Contract de finantare pentru construirea unui after school in comuna Pantelimon

Iunie 2017, Adrian Nicarel

Administratie locala

Autoritatea locala din comuna Pantelimon urmeaza sa semneze contractul pentru obtinerea de fonduri necesare in vederea implementarii proiectului de infiintare a unui centru after school in comuna, proiect ce a fost innaintat catre Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).

Beneficiind de cladirea in care au functionat fostele birouri ale C.A.P.-ului amplasata in localitatea Pantelimon de Sus, administratia locala a comunei Pantelimon doreste sa demareze lucrari de reabilitare si transformarea acesteia intr-un after school.

Obiectivul proiectului este modernizarea si dotarea unei constructii existente, consolidarea structurii acesteia si aducerea la standardele in vigoare prin interventii locale. Proiectul vizeaza si recompartimentarea cladirii in regim Parter, ce prezinta o suprafata de 240,99 metri patrati. Potrivit viceprimarului comunei Pantelimon, Gheorghe Martinescu, after school-ul va cuprinde: vestibul, hol, biblioteca, chicineta, birou, sala de calculatoare, doua sali de grupa, grupuri sanitare, vestiar, grup sanitar pentru persoane cu dizabilitati, camera pentru centrala termica.

Vor beneficia de serviciile acestui after school aproximativ 20 de copii ce provin din familii cu situatie materiala precara si ai caror parinti nu se pot ocupa de educatia copiilor ce le revine dupa orele de curs.

After school-ul vizeaza copiii claselor I-IV si va avea program de dimineata pana seara la ora 19:00, de luni pana vineri, chiar si in timpul vacantelor, mai putin in timpul vacantei de Craciun. Serviciile acestui after school vor fi oferite tuturor copiilor din satele comunei Pantelimon. Aici, asa cum ii spune si numele, dupa orele de curs din cadrul scolii, copiii isi vor face lectiile si se vor juca sub atenta supraveghere a unor persoane calificate. Aceste servicii vor fi de mare ajutor persoanelor care lucreaza in comuna de dimineata pana seara sau care fac naveta in localitatile invecinate si nu au in grija cui sa-si lase copiii si cu cine sa isi pregateasca temele.

Acesta este unul dintre proiectele ce au fost incepute si la care a muncit regretatul edil al comunei Pantelimon, Vasile Neicu ce a condus administratia locala timp de peste 20 de ani, iar acum viceprimarul comunei, Gheorghe Martinescu, va continua impreuna cu angajatii primariei sa duca la bun sfarsit proiectele ce i le-a lasat in grija ultimul primar al comunei Pantelimon.

Articole din editia din data de Iunie 2017

 • Editia a XII a 2017 "Dor de Cant Romanesc" - Cumpana

  Administratie locala
 • Bucuria de a fi copil traita de 1 Iunie in comuna Pestera

  Administratie locala
 • Atelier de desen si karaoke pentru copiii din comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Super eroii au ajuns in comuna Nicolae Balcescu de 1 Iunie

  Administratie locala
 • Ziua Internationala a Copilului, marcata ca in basme, la Medgidia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771