Proiecte ce vizeaza modernizarea infrastructurii si a serviciilor de sanatate si educatie din comuna Garliciu

Iunie 2017, Radu Petric

Administratie locala

Administratia locala din comuna Garliciu asteapta cu nerabdare aprobarea cererii de finantare a proiectelor a caror implementare reprezinta o necesitate pentru comuna si pentru locuitorii acesteia, ce au nevoie de modernizare in domeniul infrastructurii, educatiei si sanatatii.

Administratia locala a comunei Garliciu a depus in primavara acestui an la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), un proiect ce vizeaza asfaltarea a 10 kilometri de drum in localitatea Garliciu si construirea acceselor pietonale si a rigolelor pentru scurgerea apei pluviale. In prezent drumurile din localitatea Garliciu cuprinse in acest proiect de asfaltare sunt pietruite.

Edilul Constantin Cinpoiasu ne-a informat ca in vederea obtinerii de fonduri au depus, tot la MDRAPFE, un proiect pentru reabilitarea dispensarului uman si reabilitarea gradinitei din localitatea Garliciu. In prezent in cadrul dispensarului functioneaza un cabinet si o farmacie. Medicul vine de doua ori pe saptamana din orasul Harsova pentru a oferi consultatii locuitorilor din comuna Garliciu iar farmacia are program normal. Cladirea dispensarului necesita reparatii generale, iar acoperisul trebuie inlocuit. Pentru reabilitarea dispensarului se vor realiza reparatii si la interior dar si la exterior, se va izola termic si se va varui.

In cadrul gradinitei cu program normal din comuna Garliciu invata aproximativ 50 de copii. Prin proiectul de reabilitare se doreste realizarea lucrarilor de reparare si zugravire a salilor de clasa, a salii de mese unde copii servesc cornul si laptele, igienizarea grupurilor sanitare, refacerea instalatiilor sanitare, dar si inlocuirea mobilierului si achizitionarea unei centrale termice ce va functiona cu combustibil solid. De asemenea se vor realiza si lucrari de izolare termica si de zugravire la interior dar si la exterior.

Articole din editia din data de Iunie 2017

 • Editia a XII a 2017 "Dor de Cant Romanesc" - Cumpana

  Administratie locala
 • Bucuria de a fi copil traita de 1 Iunie in comuna Pestera

  Administratie locala
 • Atelier de desen si karaoke pentru copiii din comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Super eroii au ajuns in comuna Nicolae Balcescu de 1 Iunie

  Administratie locala
 • Ziua Internationala a Copilului, marcata ca in basme, la Medgidia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771