Lucrarile la Caminul Cultural din satul Stefan cel Mare, comuna Saligny, continua

24 Mai 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), Primaria Saligny a demarat proiectul de construire a Caminului Cultural in satul Stefan cel Mare ce apartine de comuna Saligny.

Pentru ca toti locuitorii satului Stefan cel Mare sa aiba posibilitatea de a participa in cadrul localitatii la spectacole, activitati culturale si artistice, sau evenimente importante, iar tinerii sa aiba un loc in care sa se poata intalni, socializa si desfasura activitati interactive, conducerea administratiei locale din comuna Saligny a hotarat construirea Caminului Cultural in satul Stefan cel Mare.

La finalizarea lucrarii, Caminul Cultural va putea fi folosit de toti cetatenii ce doresc sa desfasoare in cadrul acestuia evenimente importante din viata lor. Pana in prezent la Caminul Cultural din satul Stefan cel Mare s-a montat tamplaria din PVC, se lucreaza la izolatia exterioara, turnarea platformelor de beton de jur imprejurul acestuia si apoi se va trece la lucrarile ce vizeaza interiorul caminului. Cladirea va gazdui o sala de spectacole, sala de internet, biblioteca, bucatarie si grupuri sanitate.

In ceea ce priveste lucrarile la sala de sport din localitatea Saligny, viceprimarului comunei, Teleneanu Nicolae, ne-a comunicat faptul ca s-a finalizat acoperisul prin montarea placilor de tabla ondulata, au inceput lucrarile de tencuire la interior si urmeaza executarea acestora si la exterior. In interiorul salii, unde se va afla terenul pentru practicarea diferitelor sporturi, pentru protectia copiilor se va monta cauciuc antibacterian. Potrivit viceprimarului comunei Saligny, in maxim doua luni sala de sport va fi finalizata si se va realiza receptia lucrarii.

In alta ordine de idei, viceprimarul comunei Saligny ne-a marturisit ca Primaria si Consiliul local premiaza cuplurile din comuna care implinesc varsta de 50 de ani de la casatorie dar si pe tinerii care se casatoresc prin acordarea sumei de 500 de lei. Mai mult de atat, Primaria deconteaza si 50% din valoarea transportului pentru toti elevii care fac naveta in afara comunei Saligny pentru a merge si a invata la liceu.

In ceea ce priveste infrastructura rutiera, in comuna Saligny se lucreaza la turnarea stratului de piatra si la realizarea santului pentru scurgerea apei pluviale.

Articole din editia din data de 24 Mai 2017

 • Ziua Comunei Mircea Voda ajunsa la cea de-a XIII a editie

  Administratie locala
 • Sarbatoarea florii de salcam sarbatoare cu traditie in comuna Pestera

  Administratie locala
 • S-a incheiat cea de-a VI-a editie a Festivalului de Muzica Usoara si Populara "TINERE SPERANTE"

  Administratie locala
 • Comuna Tuzla gazduieste in aceasta vara un eveniment de anvergura internationala - Dakini Festival Tuzla 2017

  Administratie locala
 • Liceul Regele Carol I din comuna Ostrov implicat in proiecte nationale si internationale

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771