Proiectul privind realizarea sistemului de canalizare din Oltina - redepus de administratia locala

24 Mai 2017, Radu Petric

Administratie locala

Administratia locala a comunei Oltina a redepus proiectul ce vizeaza realizarea sistemului de canalizare in localitatea Oltina si totodata a depus si proiectul ce are in vedere asfaltarea drumurilor Oltina-Viile-Ion Corvin.

Dupa actualizarea proiectului de infiintare a sistemului de canalizare in localitatea Oltina, Primaria comunei a redepus pentru finantare acest proiect prin Programul National de Dezvoltare Rurala (P.N.D.R.), submasura 7.2. Proiectul ce are in vedere aceasta investitie necesara cetatenilor din localitatea Oltina are o valoare de aproximativ 1.000.000 de euro. Investitia consta in introducerea a 11.000 de metri liniari de conducta si construirea unei statii de epurare, ce va fi amplasata la marginea localitatii Oltina. Proiectul redepus in luna aprilie se afla in prezent in faza de analiza.

Tot prin Programul National de Dezvoltare Rurala (P.N.D.R.), pe submasura 7.2, autoritatile locale ale comunei Oltina au depus si un proiect prin care se doreste asfaltarea a aproximativ 17 kilometri din drumul ce leaga localitatile Oltina, Viile si Ion Corvin. In ceea ce priveste acest proiect de asfaltare, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a trimis o comisie ce a facut vizite pe teren si a analizat situatia drumului ce se doreste a fi asfaltat. O parte din acest drum comunal, DC49, situata intre Ion Corvin si Viile este asfaltata dar prezinta stare de degradare, iar intre Viile si Oltina drumul este pietruit. Acest proiect a fost realizat prin asociatia celor doua comune, Oltina si Ion Corvin.

In alta ordine de idei, edilul Gheorghe Chirciu ne-a dezvaluit si faptul ca pregateste investitii privind educatia si cultura din comuna Oltina. Gradinita Nr.1 din Oltina va intra intr-un program de reabilitare si se va realiza si instalatia de incalzire a acesteia. Actiunea este realizata printr-un grup de actiune locala in care comuna Oltina este membru.

Primarul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu, ne-a mai marturisit ca si Caminul Cultural din satul Razoarele va fi reabilitat si recompartimentat si i se va schimba acoperisul pentru ca locuitorii acestei localitati sa poata desfasura si participa la diferite evenimente in cadrul acestuia. Potrivit edilului in prezent se lucreaza la documentatia pentru acest proiect pe care Primaria comunei Oltina il va depune la AFIR pe masura 7.6.

Articole din editia din data de 24 Mai 2017

 • Ziua Comunei Mircea Voda ajunsa la cea de-a XIII a editie

  Administratie locala
 • Sarbatoarea florii de salcam sarbatoare cu traditie in comuna Pestera

  Administratie locala
 • S-a incheiat cea de-a VI-a editie a Festivalului de Muzica Usoara si Populara "TINERE SPERANTE"

  Administratie locala
 • Comuna Tuzla gazduieste in aceasta vara un eveniment de anvergura internationala - Dakini Festival Tuzla 2017

  Administratie locala
 • Liceul Regele Carol I din comuna Ostrov implicat in proiecte nationale si internationale

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771