Liviu Dragnea: Primarii si presedintii de CJ nu vor avea salariile suficient de mari

24 Mai 2017, Adrian Nicarel

Actualitate

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, marti, la reuniunea UNCJR, ca primarii si presedintii de CJ nu vor avea salariile suficient de mari, el subliniind faptul ca alesii locali in cauza raspund pentru orice functionar public, dar nu beneficiaza de toate drepturile de care beneficiaza un functionar.

"In Legea salarizarii, autoritatile locale vor avea salarii mai mari. Eu, personal, am fost intrebat de mai multe ori: <<Cum comentati ca primarii o sa aiba salarii mai mari?>>. Comentez invers: ca nu o sa le aiba suficient de mari primarii si presedintii de CJ", a spus Dragnea.

El a facut o comparatie cu talerele unei balante. "In cele doua talere, in care se pune pe un taler responsabilitatea autoritatilor locale si pe celalalt taler - salarizarea, este profund debalansat in defavoarea salarizarii", a spus Dragnea.

Liderul PSD a mentionat ca un primar trebuie sa semneze fiecare fila din orice dosar de finantare pe fonduri europene, ceea ce inseamna raspundere asumata pentru orice face fieacre functionar, dar neavand dreptul de a beneficia de acel bonus de care beneficiaza cei care lucreaza cu fonduri europene.

"Primarii si presedintii (de CJ, n.r) sunt buni doar sa raspunda pentru tot, au o gramada de constrangeri, nici macar nu beneficiaza de toate drepturile de care beneficiaza un funcionar public. In schimb, cand trebuie sa fie cercetati, sunt asimilati functionarului public. Cand trebuie sa beneficieze de anumite drepturi, sunt demnitari si atunci trebuie sa aiba doar indemnizatie si foarte multe constrangeri", a mai spus Dragnea.

Sursa: www.mediafax.ro

Articole din editia din data de 24 Mai 2017

 • Ziua Comunei Mircea Voda ajunsa la cea de-a XIII a editie

  Actualitate
 • Sarbatoarea florii de salcam sarbatoare cu traditie in comuna Pestera

  Actualitate
 • S-a incheiat cea de-a VI-a editie a Festivalului de Muzica Usoara si Populara "TINERE SPERANTE"

  Actualitate
 • Comuna Tuzla gazduieste in aceasta vara un eveniment de anvergura internationala - Dakini Festival Tuzla 2017

  Actualitate
 • Liceul Regele Carol I din comuna Ostrov implicat in proiecte nationale si internationale

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Legea construcțiilor va fi modificată major, în curând: Se simplifică procedurile de obținere a autorizațiilor și avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771