Un nou plafon propus pentru indemnizatia de crestere a copilului: 8.000 lei/luna. Olguta Vasilescu, ministrul Muncii: Va opri o "industrie". Cei care au bulversat sistemul vor trebuie sa se limiteze la ceea ce le permitem

10 Mai 2017, Adrian Nicărel

Actualitate

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a precizat, marti, ca plafonarea indemnizatiei de crestere a copilului va opri o "industrie" a celor care au bulversat sistemul si au pus statul in situatia de a le plati sume foarte mari, ea mentionand ca plafonarea nu va afecta foarte multe persoane. Ea a spus ca optiunea sa personala pentru plafonul indemnizatiei de crestere a copilului este de 8.000 de lei/luna, mentionand ca aceasta ar fi cea mai buna varianta.

"Este de fapt o inselatorie a statului roman, ceea ce sigur ca nu putem sa acceptam. Beneficiarii in plata in luna martie pana la 1.233 lei, sunt 108.438 de beneficiari, deci cei mai multi. Intre 1.234 3.400 lei sunt 39.700, intre 3.400 5.000 lei sunt 5.478, intre 5.000 10.000 sunt 3.504, iar peste 10.000 sunt 623. Cu aceasta plafonare pe care o vom face nu vom afecta foarte multe persoane din Romania, dar in mod clar, cei care au bulversat sistemul si ne-au pus sa platim astfel de sume vor trebuie sa se limiteze la ceea ce le permitem", a spus Olguta Vasilescu.
Ea a aratat ca dupa scoaterea plafonului de 3.400 de lei, cat era in 2016, sistemul s-a transformat intr-un "haos".
"Anul trecut era 3.400 lei aceasta suma, dupa care s-a scos efectiv plafonul si a devenit un haos generalizat. Sa iei 35.000 euro timp de doi ani de zile de la statul roman doar pentru ca ai un copil in crestere este mult prea mult. Nu exista asa ceva in toata aceasta lume. Am spus ca se transforma intr-o industrie pentru ca, fata de anul trecut unde pana la jumatatea anului am platit o suma, aceeasi suma de bani am platit-o acum in primele trei luni de zile", a adaugat ministrul Muncii.
Ministrul Muncii opteaza pentru un plafon de 8.000 lei pentru indemnizatia de crestere a copilului.
"Deocamdata analizam, intre 5.000 si 10.000 lei va fi (plafonul, n.r.). Asa cum v-am spus, sunt foarte putine persoane care vor fi afectate, dar in mod cert vom opri o industrie", spus ministrul Muncii.
Olguta Vasilescu a aratat, insa, ca optiunea ei vizeaza un plafon de 8.000 de lei.
"Probabil ca cea mai potrivita varianta va fi undeva la 8.000 lei, care este o suma foarte corecta", a spus ministrul Muncii.
Sursa: www.mediafax.ro

Articole din editia din data de 10 Mai 2017

 • Centrul Pentru Tineret "Ion Creanga" - proiecte in desfasurare pe toata perioada lunii mai

  Actualitate
 • Comuna Saraiu a depus prin PNDL - 12 proiecte pentru dezvoltarea comunei

  Actualitate
 • Ziua Comunei Lumina - un spectacol de succes

  Actualitate
 • Cu un buget restrans, administratia locala Nicolae Balcescu continua investitiile in comuna

  Actualitate
 • Reabilitarea Scolii Gimnaziala Nr.1 din comuna Fantanele

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Daună totală în livezile din județul Constanța

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771