"Fiii Satului" - mare sarbatoare in comuna Amzacea

Mai 2017, Adrian Nicarel

Social

Pastrata cu sfintenie, sarbatoarea "Fiii satului" este o traditie pe care administratia locala din comuna Amzacea in frunte cu edilul Constantin Radu o respecta in fiecare an.

In ziua de 1 mai toata comuna Amzacea sarbatoreste "Fiii Satului" ce dateaza in aceasta comuna din anul 2001, anul in care a fost investit in functie pentru prima data primarul Constantin Radu.

Festivitatea a avut loc in aer liber, pe un teren viran ce apartine comunei Amzacea, unde Primaria si Consiliul Local si-au dorit sa ii vada impreuna pe toti cetatenii comunei. Au venit la sarbatoare locuitori actuali ai comunei Amzacea dar si fosti locuitori care au crescut aici si care au dorit sa-si revada prietenii si familiile dar si meleagurile unde au copilarit. La petrecere au venit si locuitori ai comunelor invecinate dar si iubitori ai traditilor ce inca se pastreaza in mediul rural.

Tinerii dar si batranii prezenti la traditionala sarbatoare "Fiii Satului", au intrat in joc, pe ritmurile melodiilor populare cantate de formatia din comuna Amzacea. Copiii s-au putut distra avand la dispozitie jocuri interactive potrivite pentru varsta lor.

In aceasta zi speciala pentru toti locuitorii comunei Amzacea ce face parte din teritoriul dobrogean - mozaic etnografic si cultural, coexistenta pasnica dintre etnii a fost reflectata de organizarea traditionalului concurs de lupte tataresti intitulate "Kures". Administratia locala din comuna Amzacea ingrijeste armonia si unitatea culturii interetnice bazate pe respectul reciproc dat de cunoasterea traditiilor, a elementelor de cultura si civilizatie specifice fiecarei etnii prezente in comuna. Pentru conservarea traditiilor, a culturii si spiritul tatarilor, de "Fiii Satului" toti locuitorii din satele comunei Amzacea, au asistat la o demonstratie a traditiilor stramosesti unde tinerii de etnie tatara au avut ocazia de a-si demonstra talentul de luptatori.

Chiar daca am vorbit de petrecere, in comuna Amzacea se si munceste. Gospodarul sef al comunei Amzacea, Radu Constantin a dat ordin de construire a trotuarelor in localitatea Amzacea. Pentru a-i proteja pe copii si a-i feri de pericolele si accidentele care ii pandesc mergand de-a lungul drumului national DN38, pe partea dreapta in sensul de mers catre Negru Voda se construieste trotuar. Lucrarea cuprinde 936 metri patrati; trotuarul avand o lungime de 720 metri liniari si o latime de 1,30 metri pe partea dreapta a drumului national pana la scoala. Acesta este construit din fonduri proprii de la bugetul local, iar lucrarea se realizeaza cu o firma autorizata ce detine toate utilajele necesare.

Edilul Radu Constantin a rezolvat si o problema ce il macina de ceva vreme. Hala de carne de la targul din localitatea General Scarisoreanu a fost dotata cu noua frigidere si s-a montat aer conditionat pentru ca produsele din carne si carne proapata sa fie pastrate in conditii optime de igiena, la temperaturi scazute.

Articole din editia din data de Mai 2017

 • 7 proiecte depuse prin P.N.D.L. pentru orasul Negru Voda

  Social
 • Autoritatile locale din comuna Baraganu doresc sa pietruiasca toate drumurile

  Social
 • 100.000 de oameni au fost prezenti la prima editie a Festivalului International de Jocuri si Reconstituiri Istorice

  Social
 • Invitatie la Ziua Comunei Lumina - sarbatoare cu artisti consacrati

  Social
 • Sarbatoare fastuoasa de "Ziua Comunei Gradina"

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Copiii din Siliștea, în excursie la Aqua Magic

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia marchează Ziua Universală a Iei Românești

  Social
 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Locuitorii din Siliștea au primit semințe și răsaduri pentru înființarea grădinilor

  Social
 • Ziua Internaţională a Familiei marcată la Cumpăna

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771