Lucrarile la dispensarul din localitatea Agigea se apropie de final

Mai 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Potrivit edilului comunei Agigea, Cristian Cirjaliu in toamna acestui an dispensarul va fi dotat cu mobilierul si echipamentele necesare pentru practicarea serviciilor medicale in conditii igienico-sanitare conform normelor in vigoare.

Din dorinta de a le oferi locuitorilor comunei pe care o administreaza conditii de trai cat mai bune, primarul Cristian Cirjaliu a demarat proiectul de construire a unui dispensar medical care sa asigure asistenta medicala primara si care sa se ridice la standarde europene.

Noua cladire ce va fi destinata dispensarului din localitatea Agigea, este situata pe strada A.Iancu nr.2A si construita pe domeniul public al comunei Agigea si prezinta o suprafata de 600 de metri patrati.

Dispensarul medical din localitatea Agigea va avea patru nivele: demisol, parter si doua etaje. La demisol va fi amenajat depozitul farmaciei si camera de curatenie. Parterul va gazdui farmacia propriu-zisa, laborator, depozit, grup sanitar aferent depozitului si cabinet de tratamente, camera de garda si un cabinet medical ce apartin de dispensar. La etajul I se vor amenaja patru cabinete medicale cu grupuri sanitare si vestiare aferente. Alte patru astfel de cabinete se vor regasi la etajul II. Prin urmare dispensarul se desfasoara pe mai multe nivele: parter, etajul 1 si 2. Acest dispensar il va inlocui pe cel actual cu patru cabinete medicale care functioneaza la parterul unui imobil, in doua apartamente cu doua camere.

Fondurile cu care a fost realizata investitia provin de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice dar si de la bugetul local, iar pentru echipamentele performante necesare, conducerea Primariei Agigea cauta surse de finantare.

Cetatenii localitatilor componente ale comunei Agigea vor beneficia de un dispensar medical nou, unde pentru rezolvarea problemelor de sanatate vor fi consultati de medici ce vor folosi aparatura de ultima generatie.

Articole din editia din data de Mai 2017

 • 7 proiecte depuse prin P.N.D.L. pentru orasul Negru Voda

  Administratie locala
 • Autoritatile locale din comuna Baraganu doresc sa pietruiasca toate drumurile

  Administratie locala
 • 100.000 de oameni au fost prezenti la prima editie a Festivalului International de Jocuri si Reconstituiri Istorice

  Administratie locala
 • Invitatie la Ziua Comunei Lumina - sarbatoare cu artisti consacrati

  Administratie locala
 • Sarbatoare fastuoasa de "Ziua Comunei Gradina"

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771