Inainte de Paste curatenie si pachete pentru copii si familiile defavorizate din comuna Mircea Voda

Aprilie 2017, Mirela Ionita

Social

Inaintea sarbatorii Invierii Domnului 818 copii, 775 de persoane cu varsta peste 60 de ani si 115 persoane, copii si adulti, cu dizabilitati grad grav si accentuat au primit pachete-cadou din partea autoritatilor locale din comuna Mircea Voda.

Pentru a veni in sprijinul unor categorii de persoane de pe raza comunei Mircea Voda, aflate in situatii deosebite si pentru prevenirea si combaterea marginalizarii sociale, in cadrul sedintei din ianuarie s-a aprobat prin Hotararea Nr.18/31.01.2017 bugetul pentru achizitionarea de pachete-cadou cu ocazia sarbatorilor pascale. Pentru acordarea pachetelor cu alimente, s-a aprobat alocarea de la bugetul local pentru anul 2017 a sumei de maxim 45.000 lei. Beneficiarii acestor pachete sunt persoanele cu handicap grav si accentuat si persoanele varstnice de peste 60 de ani, aflate in situatii de risc social. Justificarea si decontarea cheltuielilor efectuate cu acordarea de pachete cu alimente se face pe baza de acte doveditoare. Desemnarea persoanelor beneficiare se face pe baza de cerere si ancheta sociala intocmita de catre Compartimentul de asistenta sociala. Pachetele constau in produse alimentare in valoare totala de 50 de lei (cuT.V.A.)/ persoana. Fiecare pachet contine: un litru de ulei, un kilogram de faina, un kilogram de zahar, un kilogram de orez, un pui, un cozonac, fructe, dulciuri si o sticla cu suc.

In cadrul sedintei din 24 februarie 2017 s-a aprobat Hotararea Nr. 27 privind oferirea de pachete cu ocazia sarbatorilor de Pasti, copiilor din invatamantul prescolar si scolar (clasele I-VIII) din comuna Mircea Voda. Pachetele constau in produse zaharoase, fructe si sucuri in valoare totala de 25 lei (cu T.V.A.)/pachet. Prin aceasta hotarare s-a aprobat suma de 20.450 de lei pentru achizitionarea produselor necesare realizarii pachetelor-cadou oferite copiilor. Achizitia produselor s-a realizat conform prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizitiile publice si H.G. nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achizitie publica/acordului-cadru din Legea nr 98/2016.

Pana pe data de 11 aprilie, toate pachetele au fost impartite copiilor, batranilor peste 60 de ani si persoanelor cu dizabilitati, iar toti acestia au beneficiat de produse de Sfintele Pasti. Pachetele-cadou pentru persoanele cu dizabilitati si cei batrani au fost duse fiecarei persoane in parte de catre personalul din cadrul Primariei, iar copiilor pachetele li s-au oferit la scoala si gradinita.

In ziua de 11 aprilie, la biblioteca din cadrul Caminul Cultural din Mircea Voda a avut loc o activitate socio-culturala ce a avut ca scop evidentierea traditiilor si obiceiurilor strabune locale cu ocazia sarbatorilor pascale. In cadrul acestei activitati educative, copii au incondeiat oua, au creat diverse obiecte decorative tematice si au pictat icoane pe sticla ce vor fi expuse pe holul Primariei. Aceasta activitate s-a desfasurat in colaborare cu preotul paroh Constantin Romaniuc al bisericii ce poarta hramul Sfintii Imparati Constantin si Elena, din Mircea Voda.

Tot inainte de Paste, asa cum toti gospodarii fac curatenie in case si in curti, si in intreaga comuna s-a realizat curatenia de primavara cu ajutorul beneficiarilor Legii 416 si cu angajatii firmei S.C. RURAL SALUBRITATE S.R.L. ce detine utilajele necesare pentru igienizare.

Articole din editia din data de Aprilie 2017

 • 100.000 de oameni au fost prezenti la prima editie a Festivalului International de Jocuri si Reconstituiri Istorice "Dapyx" - Medgidia

  Social
 • Smiley in concert la Dapyx Medgidia

  Social
 • Programul Festivalului de Jocuri si Reconstituiri Istorice Dapyx 2017 Editia I

  Social
 • Festivalul de Jocuri si Reconstituiri Istorice Dapyx Medgidia 2017 - EDITIA I

  Social
 • Atribuirea proiectulului de asfaltare a drumurilor din comuna Tirgusor

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria municipiului Medgidia marchează Ziua Universală a Iei Românești

  Social
 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Locuitorii din Siliștea au primit semințe și răsaduri pentru înființarea grădinilor

  Social
 • Ziua Internaţională a Familiei marcată la Cumpăna

  Social
 • Sprijin pentru locuitorii din comuna Dobromir, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771