Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului: Pana pe 10 mai, vrem ca programele "Rabla" si "Rabla Plus" sa fie puse in aplicare

Aprilie 2017, Radu Petric

Actualitate

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a declarat, pentru Mediafax, ca vrea ca pana la data de 10 mai, cel tarziu, ca programele "Rabla" si "Rabla Plus" sa fie in aplicare.

"Pana la data de 10 mai, cel tarziu, vrem ca programele Rabla si Rabla Plus sa fie in aplicare. Am fost interesata sa demaram cat mai repede aceste programe pentru ca am considerat ca ambele programe sa mearga in paralel. Fiecare persoana poate sa aleaga, dupa ce renunta la masina mai veche de 10 ani, primeste o prima de casare de 6.500 de lei cu care fie isi ia o alta masina noua, fie poate sa ia o masina electrica la care primeste o prima de 10.000 de euro. In urma tuturor observatiilor pe care le primim la AFM, incercam sa tinem pasul, sa introducem, daca e cazul, modificari, astfel incat pe data de 24 aprilie, cand se termina dezbaterea publica, sa avem ordinul de ministru pregatit si sa demaram procedurile de acreditare a producatorilor. Asadar, ne propunem ca ambele programe, si Rabla si Rabla Plus, sa demareze pana la data de 10 mai", a declarat, pentru Mediafax, ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu.

Fostul ministru al Mediului, Daniel Constantin, declara, pe 15 martie, la Sibiu, ca prima pentru Programul Rabla Plus, destinat achizitionarii masinilor electrice, ar putea fi dublata, suma putand ajunge pana la 10.000 de euro.

Constantin a precizat ca se are in vedere achizitionarea a circa 1.000 de masini electrice prin acest program.

"Mi-as fi dorit sa fie mai multe masini electrice care se vand persoanelor fizice sau juridice. Din pacate, s-au vandut doar 40 si ceva de masini (n.r. - anul trecut). Anul acesta vom avea o suma care sa echivaleze cu o mie de masini care sa se vanda la nivel national, iar prima pentru fiecare cetatean care va dori sa acceseze aceasta masura se va dubla de la 5.000 de euro la 10.000 de euro", a declarat fostul ministru al Mediului, Daniel Constantin, intr-o conferinta de presa la Sibiu.

Intrebat cand va incepe programul Rabla Plus, Constantin a spus atunci ca nu poate preciza o data exacta.

Sursa: www.mediafax.ro

Articole din editia din data de Aprilie 2017

 • "Targul Floriilor" la Ovidiu

  Actualitate
 • Vom avea alegeri partiale in Nicolae Balcescu si Mereni, in 11 iunie

  Actualitate
 • Comuna Nicolae Balcescu asteapta finantare pentru dezvoltarea infrastructurii

  Actualitate
 • Reabilitarea a 10 kilometri de drum in intreaga comuna Garliciu

  Actualitate
 • Inainte de Sfintele Sarbatori Pascale, Iepurasul aduce cadouri locuitorilor comunei Saraiu

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Cîțu: Vom crește alocațiile pentru copii de la 1 august cu 15 %

  Actualitate
 • Încep concedierile printre bugetari! Cine e trecut pe lista neagră? S-a ajuns deja la proteste în stradă

  Actualitate
 • Operatorii economici pot solicita Certificatele de Situație de Urgență! Se eliberează exclusiv ONLINE și GRATUIT!

  Actualitate
 • Măsuri extreme, în România. Ministrul de Interne, apel către românii din Diaspora / Se închid barurile și restaurantele, cafenelele, sălile de sport, saloanele de înfrumusețare

  Actualitate
 • 14 unități administrativ teritoriale din județul Constanța vor benefica de cadastru gratuit

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771