Modernizarea si eficientizarea sistemului de iluminat public in comuna Dumbraveni

Aprilie 2017, Adrian Nicarel

Administratie locala

La Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Programul National de Dezvoltare Locala (P.N.D.L.), conducerea administratiei locale din comuna Dumbraveni a depus, la jumatatea lunii martie, un proiect de modernizare a sistemului de iluminat public din intreaga comuna Dumbraveni.

Stelian Clinciu a declarat pentru publicatia "Graiul Dobrogei" ca in baza finantarii proiectului depus, se va asigura modernizarea si eficientizarea sistemului de iluminat public stradal prin achizitionarea de corpuri de iluminat echipate cu surse LED si montarea acestora pe stalpii existenti. Prin demararea acestei investitii se vor inlocui lampile vechi cu cele noi pe baza de led, iar de aceste schimbari va beneficia inclusiv satul Furnica. Modernizarea sistemului de iluminat public din intreaga comuna Dumbraveni are ca scop reducerea consumului de energie electrica, fapt ce va aduce economii la bugetul local si va oferi siguranta locuitorilor din comuna.

In alta ordine de idei, ca in orice comunitate, si administratia locala a comunei Dumbraveni a decis sa demareze in aceasta perioada curatenia de primavara. Actiunea a inceput cu centrul localitatii Dumbraveni, zona din preajma primariei reprezentativa a comunei, care a trecut printr-un proces de igienizare capatand astfel un alt aspect.

"Am demarat igienizarea comunei, dar lucrarile avanseaza lent deoarece sunt doar doi oameni ce beneficiaza de ajutorul social. Alti cinci au solicitat acest ajutor insa nu indeplinesc toate conditiile pentru a se incadra in normele Legii 416. Ne descurcam asa cum putem deoarece avem un buget mic, dar important e ca incet-incet, sa decolmatam santurile, sa varuim copacii de pe marginea drumurilor principale, sa indepartam resturile vegetale (frunze, crengi, vrejuri, maracini); intr-un cuvant sa facem curatenie", a declarat edilul comunei Dumbraveni, Stelian Clinciu.

Mai mult decat atat, primarul comunei Dumbraveni, Stelian Clinciu multumeste oamenilor gospodari ai comunei ca au constientizat faptul ca actiunea este benefica, iar din proprie initiativa au iesit sa-si amenajeze zonele din fata curtilor in care locuiesc.

"Este un lucru bun si important faptul ca cetatenii isi fac curatenie in fata locuintelor, pregatindu-se de venirea Sfintelor Sarbatori Pascale si astfel sprijina lucrarea de igienizare a comunei in care locuim cu drag", a mai declarat edilul Stelian Clinciu.

Articole din editia din data de Aprilie 2017

 • Retelele de alimentare cu apa si de canalizare din Pecineaga realizate in proportie de peste 50%

  Administratie locala
 • Finantarea proiectului din cadrul programului "Interreg Va Romania Bulgaria 2014-2020" pentru dezvoltarea orasului Negru Voda

  Administratie locala
 • Sedinta de indata la Medgidia

  Administratie locala
 • Comuna Cerchezu, supravegheata si monitorizata video

  Administratie locala
 • Curatenia comunei si sanatatea locuitorilor in atentia autoritatilor locale din comuna Baraganu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Trei proiecte de hotărâre aprobate în ședința extraordinară a lunii iunie, în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Consilierii locali din Medgidia, convocați în ședință extraordinară

  Administratie locala
 • Ziua Eroilor marcată la Cumpăna

  Administratie locala
 • 13 proiecte de hotărâre aprobate în ședința ordinară a lunii mai, în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Bugetul comunei Mereni a fost aprobat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771