Proiect de asfaltare a tuturor drumurilor din comuna Amzacea

Aprilie 2017, Adrian Nicarel

Administratie locala

Autoritatile locale din comuna Amzacea au depus la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale prin Programul National de Dezvoltare Rurala, un proiect ce vine in completarea celui de modernizare a drumurilor prin asfaltare depus la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Public in cadrul programului aprobat prin O.U.G. 28/2013, astfel incat strazile din intreaga comuna Amzacea sa fie asfaltate.

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a anuntatlansarea, in perioada 28 martie - 30 iunie 2017, a primei sesiuni din 2017 de depunere a Cererilor de finantare pentru: Submasura 4.3 - Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice, Submasura 7.2 - Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica si Submasura 7.6 - Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural.

Pentru conducerea Primariei Amzacea, in acest moment, prioritatile sunt reprezentate de dezvoltarea infrastructurii de interes local, infrastructura de drumuri si transport, iar in acest sens, chiar in ziua de deschidere a sesiunii pentru finantare, seful administratiei locale, Constantin Radu a depus pe Submasura 7.2 - Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica, proiectul de modernizare si reabilitare a cinci kilometri de strazi din intravilanul comunei Amzacea.

"Speram ca in urma evaluarii, proiectul acesta sa treaca, sa fie eligibil si finantabil astfel incat sa reabilitam si sa modernizam infrastructura rutiera, iar drumurile din intreaga comuna Amzacea sa se ridice la standardele europene", a declarat Radu Constantin, primarul comunei Amzacea.

Potrivit edilului, strazile cuprinse in cei cinci kilometri de drum, ce vor fi reabilitate si modernizate in urma obtinerii de fonduri europene prezinta in momentul de fata zestre de piatra.

"Din fonduri europene avem 100% finantare a cheltuielilor eligibile, nu a intregului proiect, existand si o parte de cofinantare de la bugetul local", a mai declarat edilul comunei Amzacea, Radu Constantin.

In tot acest timp, datorita incalzirii vremii, igienizarea comunei Amzacea este o activitate de mare amploare. Gospodarul sef al comunei, Radu Constantin, ne-a mai marturisit ca: "Am demarat lucrari ce cuprind revitalizarea spatiilor verzi, curatarea tuturor strazilor, dar si varuirea bordurilor, a stalpilor si pomilor ce se afla de-a lungul drumului DN38".

Articole din editia din data de Aprilie 2017

 • Retelele de alimentare cu apa si de canalizare din Pecineaga realizate in proportie de peste 50%

  Administratie locala
 • Finantarea proiectului din cadrul programului "Interreg Va Romania Bulgaria 2014-2020" pentru dezvoltarea orasului Negru Voda

  Administratie locala
 • Sedinta de indata la Medgidia

  Administratie locala
 • Comuna Cerchezu, supravegheata si monitorizata video

  Administratie locala
 • Curatenia comunei si sanatatea locuitorilor in atentia autoritatilor locale din comuna Baraganu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Pregătiri pentru începerea anului școlar în Fântânele. Tablete pentru toți copiii

  Administratie locala
 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771