Edilul Marius Liviu Petre a depus spre finantare primele proiecte pentru dezvoltarea comunei Pestera

Martie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Autoritatile locale din comuna Pestera au depus la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice trei proiecte importante pentru dezvoltarea comunei. Astfel in urma obtinerii finantarii in localitatea Pestera se va introduce sistem de canalizare, se vor construi poduri, podete si punti pietonale care vor traversa canalul de colectare a apelor pluviale si de asemenea va fi modernizata reteaua de iluminat public in toata comuna.

Depus spre finantare la M.D.R.A.P., proiectul privind executia sistemului de canalizare in localitatea Pestera, ce va avea o lungime de 21,5 kilometri, va deservi 1800 de locuitori. Acesta va fi introdus pe toate strazile localitatii Pestera si va beneficia si de construirea unei statii de epurare. Valoarea investitiei este de aproximativ 17.000.000 lei din care 16,2 milioane sunt fonduri de la bugetul de stat, iar diferenta de la bugetul local.

"Modernizarea retelei de iluminat public in comuna Pestera", este un alt proiect ce a fost depus la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si care consta in schimbarea vechilor lampi de pe cei 757 de stalpi, cu unele noi pe baza de leduri de 40W, a veiozelor si a bratelor. Valoarea proiectului este de 880.000 lei din care 40.000 lei, fonduri de la bugetul local.

Cel de-al treilea proiect depus spre finantare are in vedere construirea, in localitatea Pestera, a opt poduri auto, podete si punti de acces pietonal, care vor traversa canalul de colectare a apei pluviale. Cele existente sunt subdimensionate si provoaca inundatii. Valoarea lucrarii este de aproximativ 13.000.000 lei din care 2.000.000 lei sunt de la bugetul local.

Edilul Marius Liviu Petre ne-a marturisit ca Primaria comunei Pestera asteapta sa se deschida sesiunea pentru obtinerea de fonduri europene si ca are in plan sa depuna la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (A.F.I.R.) un proiect pentru reabilitarea drumurilor din comuna, dar si unul ce vizeaza infiintarea unei gradinite in localitatea Pestera. "Proiectul ce are in vedere construirea gradinitei cu program normal din localitatea Pestera este finalizat in proportie de 100% si se va realiza cu fonduri europene de la AFIR. Sunt obtinute toate avizele necesare pentru depunerea proiectului. Noua institutie prescolara va deservi aproximativ 40 de prescolari si 20 de elevi din clasa pregatitoare. Valoarea proiectului este de aproximativ 450.000 euro", a declarat primarul comunei Pestera.

Edilul Marius Liviu Petre ne-a mai marturisit ca prin finantare de la Consiliul Judetean Constanta, administratia locala Pestera va realiza un proiect de imprejmuire a Scoalii Gimnaziale Nr.1 din localitatea Pestera si a terenului de sport ce apartine scolii.

In agenda de prioritati a edilului comunei Pestera, Marius Liviu Petre, se afla si un proiect cu bataie medie privind infiinantarea unei platforme de beton pentru depozitarea gunoiului de grajd si achizitionarea utilajelor necesare. S-a identificat locul, iar platforma va fi amplasata intre localitatea Pestera si Ivrinezu.

Articole din editia din data de Martie 2017

 • Cinci proiecte pentru dezvoltarea comunei Tirgusor asteapta finantare

  Administratie locala
 • Spatiile verzi din Constanta, tratate impotriva bolilor si daunatorilor

  Administratie locala
 • Gratie si frumusete la Cupa Primaverii de la Cumpana

  Administratie locala
 • Investitii in educatie si cultura in comuna Ion Corvin

  Administratie locala
 • Dezvoltarea, modernizarea si extinderea infrastructurii din comuna Gradina

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771