Olguta Vasilescu anunta cu cat va creste punctul de pensie de la 1 iulie

22 Martie 2017, Adrian Nicarel

Actualitate

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat, marti, ca punctul de pensie va creste, din luna iulie, la 1.000 de lei, in ciuda recomandarilor Fondului Monetar International (FMI), iar la finalul lunii martie va fi gata si legea salarizarii unitare.


"De la intai iulie, punctul de pensie va creste la 1.000 de lei, nu se pune problema sa amanam aceasta crestere, sa o schimbam, sa amanam legea salarizarii unitare sau toate celelalte masuri pe care ni le-am asumat prin programul de guvernare. Asta nu inseamna ca noi ne uitam cu mai putin respect catre FMI sau catre Comisia Europeana sau catre alte institutii internationale, dar, nu putem sa nu observam faptul ca toate prognozele in ceea ce priveste Romania in ultimii ani, atat ale Comisiei Europene cat si ale FMI au fost gresite. Dati-ne voie sa ne luam dupa Comisia de Prognoza, care nu a gresit niciodata pana acum, si dupa estimarile pe care le facem noi cu specialistii PSD", a declarat Lia Olguta Vasilescu, la Romania TV.

Anuntul ministrului Muncii si Justitiei Sociale vine in contextul in care Reza Bagir, seful FMI la Bucuresti, a atras atentia asupra deficitului bugetar in crestere si a spus ca Romania este tara UE cu cea mai mare majorare a deficitului bugetar structural.

"Pentru anul acesta, estimam ca, daca nu se iau alte masuri in afara de cele incluse deja in buget, deficitul proiectat va fi de 3,7% din PIB. In timp ce deficitul este proiectat la 3,7% intr-un scenariu in care politicile nu se modifica, vedem unele probleme care se configureaza anul viitor. Dupa estimarile noastre, noi proiectam ca deficitul anului viitor va ajunge la 3,9% din PIB. As vrea sa precizez ca estimarile noastre pentru anul viitor se vor modifica odata ce se vor purta discutiile pe bugetul 2018. Informatiile noastre la acest moment se bazeaza pe ceea ce s-a inclus cu privire la anul 2018 in bugetul anului 2017 si pe efectele unor politici care sunt deja luate in considerare, cum ar fi majorarea punctului de pensie care trebuie sa intre in vigoare in cursul acestui an", a spus Bagir.

In ceea ce priveste legea salarizarii unitare, Lia Olguta Vasilescu a precizat, in cadrul aceleiasi interventii tv, ca isi propune ca aceasta lege sa corecteze o serie de inechitati care exista acum in sistemul bugetar. Noua lege a salarizarii ar urma sa fie gata pana la finalul lunii martie, a mai spus ministru.

Sursa: www.mediafax.ro

Articole din editia din data de 22 Martie 2017

 • Cinci proiecte pentru dezvoltarea comunei Tirgusor asteapta finantare

  Actualitate
 • Spatiile verzi din Constanta, tratate impotriva bolilor si daunatorilor

  Actualitate
 • Gratie si frumusete la Cupa Primaverii de la Cumpana

  Actualitate
 • Investitii in educatie si cultura in comuna Ion Corvin

  Actualitate
 • Dezvoltarea, modernizarea si extinderea infrastructurii din comuna Gradina

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Guvernul Orban și-a asumat răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi

  Actualitate
 • Legea construcțiilor va fi modificată major, în curând: Se simplifică procedurile de obținere a autorizațiilor și avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771