Dezbaterea proiectului legii gratierii a fost amanata pentru 11 aprilie. Executivul pregateste unele masuri complementare

22 Martie 2017, Radu Petric

Actualitate

Senatorii juristi au amanat, marti, la cererea ministrului Justitiei, dezbaterea proiectului de lege privind gratierea unor pedepse, Tudorel Toader precizand ca Executivul pregateste unele masuri complementare gratierii pentru rezolvarea problemelor din penitenciare.


Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, le-a solicitat senatorilor din Comisia juridica sa amane dezbaterea proiectului de lege privind gratierea, aratand ca se pregatesc si alte masuri complementare, menite sa rezolve problemele din sistemul penitenciar.

"Din moment ce eu, in fata comisiei, am cerut termenul de trei saptamani, e limpede ca am avut in vedere posibilitatea incadrarii in termen. (...) Despre retragerea sau nu a acestui proiect de lege trebuie discutat in Guvern. O opinie o am, dar o exprim in Guvern", a spus ministrul Tudorel Toader dupa sedinta Comisiei juridice.

Ministrul Justitiei nu a dat mai multe amanunte despre masurile complementare gratierii unor pedepse, precizand doar ca este vorba patru astfel de masuri.

Senatul este prima Camera sesizata in cazul acestui proiect de lege organica, forul decizional fiind Camera Deputatilor. Guvernul a initiat acest proiect de lege pentru gratierea unor pedepse si a unor masuri educative privative de libertate in timp ce ministrul Justitiei era Florin Iordache.

Termenul de adoptare tacita in Senat este 25 aprilie.

"La nivel de guvern, am vorbit si in mai multe randuri si cu primul ministru, noi exprimam convigerea faptului ca proiectul de lege, in forma initiala sau forma amendata pe parcurs, nu reprezinta solutia miracol, minune care sa rezolve problemele din penitenciar. Suntem convinsi de faptul ca gratierea in limitele pe care legiuitorul le va stabili, este de natura sa rezolve partial aceasta problema, pentru ca noi pregatim in momentul acesta, alte variante alte masuri complementare acelei de gratiere a pedepselor. De aceea, daca ar fi dupa mine, si ma exprim in calitate de ministru al Justitiei si daca dvs veti aprecia, eu consider ca ar fi utila si necesara o amanare a dezbaterii, sa venim din urma cu celelalte masuri complementare care ar rezolva, consideram noi in buna parte problema penitenciarelor nu numai gratierea, nu numai iertarea", a declarat anterior Tudorel Toader.

El a mai spus ca ar fi "mai utila si mai necesara amanarea" dezbaterilor.

"In forma initaila, avizata de guvern, sigur ca ne mentinem punctul de vedere, observatiile, dar consideram mai utila si mai necesara amanarea pentru a gasi solutia fondului problemei", a mai spus ministrul Justitiei.

El a precizat ca miercuri se va deplasa la Bruxelles, unde va avea intalniri cu oficiali europeni inclusiv pe acest subiect.

Sursa: www.mediafax.ro

Articole din editia din data de 22 Martie 2017

 • Cinci proiecte pentru dezvoltarea comunei Tirgusor asteapta finantare

  Actualitate
 • Spatiile verzi din Constanta, tratate impotriva bolilor si daunatorilor

  Actualitate
 • Gratie si frumusete la Cupa Primaverii de la Cumpana

  Actualitate
 • Investitii in educatie si cultura in comuna Ion Corvin

  Actualitate
 • Dezvoltarea, modernizarea si extinderea infrastructurii din comuna Gradina

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Legea construcțiilor va fi modificată major, în curând: Se simplifică procedurile de obținere a autorizațiilor și avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771