Finalizarea sistemului de alimentare cu apa in comuna Pantelimon

Martie 2017, Catalin Sandulescu

Administratie locala

Autoritatile locale din comuna Pantelimon au declarat ca in cel mai scurt timp toate satele comunei vor beneficia de apa potabila.

"Saptamana trecuta s-a realizat receptia lucrarii privind reteaua de alimentare cu apa din localitatea Calugareni. Urmeaza sa obtinem avizul de racordare a celor doua puturi forate in satul Nistoresti la reteaua de distributie a energiei electrice de la S.C. ENEL ENERGIE S.A. si sa se puna in functiune sistemul de alimentare cu apa. Gospodariile sunt racordate, apometrele sunt montate, iar in cateva zile dupa obtinerea avizului, cele aproximativ 20 de familii din satul Calugareni vor beneficia de apa potabila", a declarat viceprimarul comunei Pantelimon, Gheorghe Martinescu.

Reteaua din satul Nistoresti si cea din satul Calugareni formeaza un sistem centralizat de alimentare cu apa. In satul Nistoresti se afla puturile de alimentare cu apa, iar de aici aceasta va fi pompata intr-un rezervor cu doua compartimente a cate 100 metri cubi fiecare. Din acest rezervor se va alimenta gravitational localitatea Nistoresti iar prin conducta ce are o lungime de 4,5 kilometri apa potabila va curge de la rezervorul din satul Nistoresti pana in satul Calugareni, distributia facandu-se prin statia de repompare. In localitatea Runcu sistemul de alimentare cu apa se afla in functiune, iar locuitori acestui sat beneficiaza de apa potabila. Reabilitarea si infiintarea sistemului de alimentare cu apa din comuna Pantelimon, se realizeaza cu fonduri obtinute de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (M.D.R.A.P) si are o lungime totala de 29.172 metri liniari.

In ceea ce priveste sistemul de canalizare din comuna Pantelimon, in prezent se lucreaza la reteaua de canalizare in localitatea Runcu. O data cu finalizarea lucrarii de introducere a retelelor de canalizare s-a trecut la lucrarea de construire a statiei de epurare ce este amplasata vis-a-vis de biserica din sat. Investitia se realizeaza tot cu fonduri obtinute de la M.D.R.A.P (Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice). In prezent se lucreaza la statiile de epurare la Runcu, Pantelimon de Sus si Pantelimon de Jos.

Articole din editia din data de Martie 2017

 • De la Constanta spre Paris, Londra si Roma. Programul zborurilor din aceasta vara

  Administratie locala
 • Reabilitare strazi laterale pe raza localitatii Ciobanu

  Administratie locala
 • Conservarea si promovarea culturii traditionale locale in comuna Nicolae Balcescu

  Administratie locala
 • Retea de iluminat public moderna, economica si eficienta in comuna Crucea

  Administratie locala
 • Ziua Femeii sarbatorita in avans in comuna Silistea

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Pregătiri pentru începerea anului școlar în Fântânele. Tablete pentru toți copiii

  Administratie locala
 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771