Celebrarea femeii si a importantei acesteia in comunitate in comuna Cumpana

Martie 2017, Mirela Ionita

Social

"Cu totii asteptam primavara, acest anotimp al renasterii naturii, al vietii in general; anotimp al reinnoirii, al revitalizari si al redescoperirii de sine. Primele semne ale primaverii apar in zambetele celor dragi, parca mai luminoase si mai calde. Primavara inseamna un plus de energie pentru inima, minte, trup si suflet. Toata aceasta energie se traduce in noi proiecte, noi idei sau in punerea in practica a ideilor uitate pe rafturi. Acest anotimp reprezinta "Inceputul", cu asteptarile, bucuriile, reveriile si spontaneitatea lui, un nou ciclu de viata, o noua promisiune, o noua speranta", asa a inceput discursul edilul comunei Cumpana, Femeia-Mariana Gaju.

Incepand cu ora 13:00, miercuri, 8 Martie, sala mare a Caminului Cultural din localitatea Cumpana a fost privilegiata de prezenta domnisoarelor, a tinerelor femei, dar si a celor mai putin tinere. Imbracate special de sarbatoare, cu buchete de flori in mana au raspuns invitatiei primarului Mariana Gaju si a Consiliului Local de a se intalni pentru a sarbatori impreuna ziua de 8 Martie, Ziua Femeii de pretutindeni. Au fost prezente invitatele locale de diferite etnii, personalitati feminine ale sportului, culturii si serviciilor administrative din localitatea Cumpana, din municipiul Constanta, dar si din alte localitati astfel, evident fiind respectul de care se bucura edilul comunei Cumpana, Mariana Gaju.

Fiecare invitata a fost intampinata cu buchete de ghiocei, martisoare si felicitari si a servit cate o cupa de sampanie. Edilul comunei Cumpana, a fost extrem de bucuroasa vazand cele aproximativ 200 de persoane feminine prezente. La aparitia primarului Mariana Gaju, toate invitatele s-au ridicat si au cantat impreuna cu aceasta "La multi ani!" tuturor femeilor de pretutindeni.

"Cred ca frumusetea primaverii vine si din sarbatoarea culorii, a renasterii, celebrarea femeii si a importantei sale in viata de zi cu zi. Primavara este cea care reuseste sa ne daruiasca cel mai mult, iar noi femeile simtim asta prin atentia celor din jurul nostru, a copiilor nostri, care la inceput de primavara nu uita sa ne spuna cat de mult ne iubesc. Si, pentru ca sunteti cele care suflati dragoste peste orice faceti, pentru ca sunteti cele care numai cand priviti catre copiii vostri, dati lumii mai multa frumusete, pentru ca sunteti cele care insenineaza zilele barbatilor, pentru ca sunteti cele care gasesc in fiecare zi timp pentru orice problema si orice nevoie a celor dragi, pentru ca desi va mai plangeti cateodata, o luati de la capat in fiecare zi, mai puternice si mai hotarate, pentru ca sufletul vostru stie ce este iubirea, cum se daruieste si cum se primeste ea. Si pentru ceea ce reprezentati, pentru voi, femeile, timpul se opreste putin in loc la fiecare inceput de primavara, sa va aduca un omagiu. Primavara este o lectie ca totul este posibil, ca viata exista, este in noi si noi suntem datori sa o onoram, asa cum si ea ne onoreaza pe noi. Va doresc ca aceasta primavara sa fie un nou inceput pentru fiecare si sa vi se indeplineasca toate visele frumoase", a incheiat discursul edilul Mariana Gaju, inchinat femeilor din comuna Cumpana si femeilor din intreaga lume.

Spectacolul dedicat femeii a debutat cu invitata Mirela Pana si a continuat cu reprezentatiile Ansamblului Folcloric "Romancuta": Dans barbatesc-Calusul si Suita din Fagaras. La spectacol au participat si solisti vocali precum: Stefania Luzinschi "M-a pus mama la tesut", Elena Iordan "Fetele din Dobrogea", Catalin Campanu "Hai la joc, mandruta" dar si formatia "Amigo" compusa din Elera - solist vocal, Iulian Tanase-clape, Ionut Adrian-vioara, Vasile Nicolae-tambal, Marian Bordea-acordeon.

Actiunile intreprinse de edilul Mariana Gaju si Consiliul Local al comunei Cumpana, sunt unice prin modul de organizare si atmosfera. Ca o surpriza pentru invitate, o firma privata a realizat poze gratuite pentru a imortaliza aceste amintiri si trairi minunate si pentru ca fiecare femeie sa le poata pastra intr-un colt special, iar o alta firma le-a prezentat invitatelor fascinate de ingrijire si make-up, ultimile noutati in domeniul cosmeticelor.

Album foto

 • Articole din editia din data de Martie 2017

 • De la Constanta spre Paris, Londra si Roma. Programul zborurilor din aceasta vara

  Social
 • Reabilitare strazi laterale pe raza localitatii Ciobanu

  Social
 • Conservarea si promovarea culturii traditionale locale in comuna Nicolae Balcescu

  Social
 • Retea de iluminat public moderna, economica si eficienta in comuna Crucea

  Social
 • Ziua Femeii sarbatorita in avans in comuna Silistea

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ziua Armistițiului, sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria Fântânele va acorda stimulente financiare pentru întemeierea familiei și pentru nou născuți

  Social
 • Caravană de informare pentru persoanele cu dizabilități din comuna Vulturu

  Social
 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia își premiază cetățenii

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771