Aeromania 2017, editie aniversara pentru jumatate de secol de aviatie, la Tuzla

Martie 2017, Adrian Nicarel

Social

Asii acrobatiei aeriene din lume se reunesc, in vara, la cel mai mare show aviatic de pe litoral, ce are loc la Aeroportul Tuzla. Anul acesta, "Aeromania 2017" are loc in 19 august si, ca in fiecare an, marcheaza mai multe aniversari.

De departe, cel mai important eveniment celebrat cu aceasta ocazie este implinirea a 50 de ani de aviatie la Tuzla. In 1967, pilotii AVIASAN efectuau prima misiune de zbor de la baza in care acum functioneaza Aeroportul Tuzla. "Aeromania este anul acesta si un tribut adus legendarilor piloti AVIASAN - varful de lance al aviatiei sanitare romanesti -, care, cu 50 de ani in urma, faceau prima misiune de zbor de pe Tuzla si care, totodata, au realizat actiuni de salvare ce isi gasesc cu greu corespondent in prezent, in ciuda evolutiei tehnologice. Pana in prezent, suntem initiatorii singurului demers coerent de inovare a sistemului SAR (Search and Rescue - Cautare si Salvare - n.r.) in Romania si am dus investitiile in directia si la standardele practicate pe plan international - construind, pe aeroportul nostru, inclusiv primul centru de pregatire pentru supravietuirea pe mare din Europa Centrala si de Est", a declarat directorul general al Regional Air Services, compania care opereaza Aeroportul Tuzla, Adrian Vasilache.

Dublu spectacol cu intrare libera

In cinstea pilotilor care au facut istorie in aviatia dobrogeana, vor evolua pe cerul de la Tuzla multiplul campion mondial la acrobatie aeriana Jurgis Kairys, prima formatie privata de profil, Iacarii Acrobati, Aeroclubul Romaniei si formatiile Hawks of Romania, Blue Wings si White Wings, carora li se vor adauga alte nume importante din aero-acrobatia mondiala.

Spectacolul de pe cer este completat de o oferta generoasa la sol: concerte live, standuri de aviatie, expozitii de masini de epoca, de fotografie, concursuri, food court, programe speciale pentru copii si multe surprize. La fel ca in anii anteriori, show-ul se desfasoara intre orele 15.00 si 22.30, accesul publicului larg fiind in continuare gratuit. Cei care vor sa beneficieze de un tratament special pot procura bilete VIP incepand din primavara.

Cei care vor sa se incalzeasca pentru show-ul de la Tuzla pot sa mearga, cu o luna inainte, la Bucuresti, unde se va desfasura cea de-a noua editie a Bucharest International Air Show, spectacolul aviatic anual de la Aeroportul Baneasa. Mitingul din Capitala are loc in 22 iulie.

Sursa: www.telegrafonline.ro

Sursa foto: www.facebook.com/Aeromania-2017

Articole din editia din data de Martie 2017

 • De la Constanta spre Paris, Londra si Roma. Programul zborurilor din aceasta vara

  Social
 • Reabilitare strazi laterale pe raza localitatii Ciobanu

  Social
 • Conservarea si promovarea culturii traditionale locale in comuna Nicolae Balcescu

  Social
 • Retea de iluminat public moderna, economica si eficienta in comuna Crucea

  Social
 • Ziua Femeii sarbatorita in avans in comuna Silistea

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Municipiului Medgidia - Anunț de Interes Public

  Social
 • Copiii din Siliștea, în excursie la Aqua Magic

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia marchează Ziua Universală a Iei Românești

  Social
 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Locuitorii din Siliștea au primit semințe și răsaduri pentru înființarea grădinilor

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771