Martisor Traditional la Centrul pentru Tineret "Ion Creanga" Tuzla

Martie 2017, Mirela Ionita

Social

Dupa Sezatoarea "Vine, vine Primavara", o prezentare de lucrari si piese populare, de tehnica de lucru, datina si obiceiuri despre Martisor, din luna februarie, Centrul pentru Tineret "Ion Creanga" a oferit cu ocazia zilei de 1 Martie, o expozitie etnografica sustinuta de edilul comunei Tuzla Taner Resit, Consiliul Local, administratorul centrului Maria Damian Pascal si Asociatia Stratonis.


Miercuri, 1 Martie, Centrul Pentru Tineret "Ion Creanga" din localitatea Tuzla, a gazduit expozitia etnografica "Martisor Traditional". Expozitia a fost deschisa in sala de croitorie a Centrului pentru Tineret, transformata intr-un mic muzeu. Au fost expuse costume traditional populare dobrogene, multietnice (tataresti, lipovenesti), dar si costume din alte zone ale tarii, de o valoare inestimabila prin vechime si autenticitate. De asemenea au fost exponate populare din Dobrogea, obiecte primite de la geamie ce au o vechime de peste 100 de ani.

Expozitia a fost imbogatita de catre Tinca Racaru, membru al Asociatiei Stratonis, care a prezentat colectia personala de costume populare pe care le-a procurat cu mare dragoste de-a lungul timpului, dar si de catre Maria Calin creator de arta populara, de asemenea, membru in Asociatia Stratonis.

Colectia de costume si obiecte populare, purtatoare ale traditiei autohtone din regiunea Dobrogea cat si din alte parti ale tarii, a fost vizitata si admirata de copiii si elevii de la gradinita si scoala gimnaziala Tuzla, fapt ce a adus o mare bucurie celor care au pus suflet in organizarea acestei expozitii.

Pentru ca in aceasta luna, sarbatorim "Ziua Internationala a Femeii", in data de 8 Martie, in cadrul Centrului Cultural din localitatea Tuzla se va organiza un spectacol cu actori si artisti de muzica populara si usoara, ce va oferi tuturor doamnelor si domnisoarelor din comuna Tuzla o zi minunata. Evenimentul va fi organizat cu sprijinul Primariei si al Consiliului Local Tuzla.

De asemenea, din luna martie, in Centrul pentru Tineret "Ion Creanga", s-a dat startul primului curs de traditie si folclor in care se vor face cunoscute: arta cusutului, cantecul si dansul popular romanesc dar si dansurile populare turcesti si tataresti. Cursurile sunt organizate pe trei categorii de varsta: copii, tineri si adulti.

Album foto

 • Articole din editia din data de Martie 2017

 • Licitatia pentru Sala Polivalenta din Constanta ar putea fi reluata

  Social
 • Sezonul estival va fi deschis mai devreme pe LITORAL si in Delta Dunarii

  Social
 • Minihotelul din orasul Negru Voda reabilitat in proportie de 80%

  Social
 • In atentia locuitorilor din Navodari. Se depun cererile pentru tichetele sociale acordate de Paste

  Social
 • Infrastructura si acces la utilitati pentru cetatenii comunei Independenta

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Un moment de solidaritate

  Social
 • Locuitorii din Siliștea au primit semințe și răsaduri pentru înființarea grădinilor

  Social
 • Ziua Internaţională a Familiei marcată la Cumpăna

  Social
 • Sprijin pentru locuitorii din comuna Dobromir, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

  Social
 • Mesajul primarului Niculae Stan, cu ocazia Sărbătorilor Pascale

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771