Primaria Oltina anunta ca este nevoita sa majoreze taxa de salubrizare

Februarie 2017, Mirela Ionita

Administratie localaCa urmare a introducerii la nivel national a taxei de mediu de 80 lei/tona de deseuri, autoritatile locale din comuna Oltina iau masuri si sunt nevoite sa ajusteze taxa de salubrizare.

Conducerea Primariei a declarat ca in urmatoarea sedinta de Consiliu Local va supune atentiei consilierilor locali, proiectul de hotarare privind majorarea taxei de salubritate ce va fi platita de cetatenii comunei Oltina. Majorarea acestei taxe apare ca urmare a faptului ca Agentia Fondului de Mediu percepe de la inceputul anului 2017 taxa in valoare de 80 de lei/tona pentru gunoiul menajer care se colecteaza neselectiv. Aceasta taxa introdusa la nivel national are ca scop stimularea colectarii selective si reciclarea deseurilor (hartie, plastic, metal, sticla) provenite din ambalaje. In cadrul sedintei de Consiliu Local se va discuta decizia de majorare a taxei si aprobarea noului tarif al operatorului economic care se ocupa de colectarea deseului menajer.

Potrivit edilului Gheorghe Chirciu, s-a infiintat Serviciul Public de Alimentare cu Apa la nivelul comunei Oltina, structura cu personalitate juridica, aflat in subordinea Consiliului Local, prin reorganizarea compartimentului de gospodarire comunala ca serviciu de sine statator finantat din bugetul local.

O data cu stabilirea bugetului local, conducerea Primariei din comuna Oltina a mentionat ca se va intocmi si lista de investitii pentru anul 2017. Pe lista vor fi prioritare investitiile ce vizeaza infrastructura rutiera, reteaua de alimentare cu apa, dar si alte proiecte ce au ca scop dezvoltarea comunei Oltina si cresterea nivelului de trai pentru locuitorii acesteia.

Articole din editia din data de Februarie 2017

 • Teodor Melescanu: Guvernul are obligatia sa gaseasca solutii pentru penitenciare, gradul de ocupare este de 200%

  Administratie locala
 • Premierul Grindeanu: Ministerul Sanatatii a fost notificat de un an pe lipsa unor medicamente si nu s-a luat nicio masura

  Administratie locala
 • Aeroporturile Henri Coanda si Baneasa, in topul european al cresterii traficului aerian in anul 2016

  Administratie locala
 • Scoala Gimnaziala "George Enescu" din Navodari. Zilele portilor deschise pentru parinti si prescolari

  Administratie locala
 • Delfinariul Constanta are 3 spectacole programate astazi. Intrarea este de doar 3 lei pentru cei mici

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiectul „Restaurarea, Consolidarea, Protecția, Conservarea și Punerea în Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava” la final

  Administratie locala
 • Noi investiții în modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de utilități a localităților Poarta Albă, Murfatlar și Castelu!

  Administratie locala
 • Ședința Consiliului Local Mereni

  Administratie locala
 • Se reabilitează sistemul de apă și se înființează sistem de canalizare în Tîrgușor

  Administratie locala
 • Fonduri norvegiene pentru modernizarea instituțiilor de învățământ din comuna Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771