Din nou in banci! Cand e urmatoarea vacanta?

15 Februarie 2017, Adrian Nicarel

EducatieElevii s-au intors in banci de luni, 13 februarie, dupa vacanta intersemestriala, care a durat o saptamana. Semestrul al doilea se va incheia in 16 iunie.

Probele la examenul de Bacalaureat incep in 6 iunie si se incheie in 30 iunie, iar Evaluarea Nationala pentru clasa a VIII-a se va desfasura in perioada 19-22 iunie.

Pana la incheierea cursurilor semestrului al doilea, elevii vor mai avea o vacanta de primavara, dupa sarbatoarea Pastilor. Dupa zilele libere de Pasti, respectiv din 16 aprilie pana in 18 aprilie, elevii vor intra in vacanta de primavara, din 19 aprilie pana in 30 aprilie. In semestrul al doiea, elevii vor mai avea liber luni, 1 mai, de Ziua Muncii, joi, 1 iunie, de Ziua Copilului, luni, 5 iunie, in a doua zi de Rusalii. De asemenea, unitatile de invatamant vor organiza diverse manifestari in 5 iunie, cand este Ziua Invatatorului. Totodata, in martie, la o luna dupa inceperea semestrului al doilea, vor avea loc simularile la probele pentru examenele nationale, care vor fi sustinute de elevii claselor a VIII-a, a XI-a si a XII-a.

Astfel, elevii clasei a VIII-a vor sustine in 13 martie simularea probei scrise la limba si literatura romana de la Evaluarea Nationala, in 14 martie la limba materna si in 15 martie la matematica. Simularea pentru Bacalaureat va fi in 13 martie la limba romana, in 14 martie la limba materna si in 15 martie la istorie pentru profilul umanist si la matematica pentru profilul real, la cele trei probe participand atat elevii din clasa a XII-a, cat si cei din clasa a XI-a. Simularea probei la alegere a profilului si specializarii, sustinuta la una dintre materiile biologie, chimie, fizica, economie, filosofie, geografie, informatica, logica si argumentare, sociologie, psihologie, va avea loc in 17 martie si la aceasta vor participa doar elevii clasei a XII-a. Rezultatele la simularile examenelor nationale vor fi afisate in 31 martie, la unitatile de invatamant, si vor fi analizate prin discutiile cu elevii, dezbateri in clasa, sedinte cu parintii si la nivelul consiliului profesoral, in vederea imbunatatirii performantelor scolare.

In aprilie vor avea loc si Evaluarile Nationale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a. Primii testati vor fi elevii clasei a II-a, in saptamana dinaintea Pastilor, respectiv in 10 aprilie, vor fi probele scrise la limba romana si limba materna, in 11 aprilie - citit la cele doua discipline, in 12 aprilie - proba scrisa la matematica si in 13 aprilie - limba romana pentru minoritatile nationale, scris si citit. Elevii clasei a IV-a vor sustine doar probe scrise la Evaluarea Nationala, in 3 mai la limba romana, in 4 mai la matematica si in 5 mai la limba materna. Vor urma elevii clasei a VI-a, care vor sustine probe la limba si comunicare in 10 mai si la matematica si stiinte ale naturii in 11 mai. Tezele vor avea loc cu cel putin trei saptamani inainte de finalul semestrului al II-lea.

In acest an, pentru programul "Scoala Altfel" nu mai este o perioada fixa, fiecare scoala putand decide in ce saptamana organizeaza aceste activitati. In semestrul al doilea, scolile pot opta sa organizeze "Scoala Altfel" in saptamanile: 27 februarie - 31 martie si 15 mai - 9 iunie pentru invatamantul prescolar si primar, respectiv 27 februarie - 31 martie si 15 mai - 9 iunie pentru invatamantul gimnazial, liceal, profesional si postliceal.

Sursa: www.telegrafonline.ro

Articole din editia din data de 15 Februarie 2017

 • Ministrul Economiei, in vizita oficiala la Mangalia

  Educatie
 • Aeroportul Mihail Kogalniceanu ar putea primi un sprijin de aproape 23 de milioane de lei de la bugetul central. Vezi ce conditii trebuie sa indeplineasca!

  Educatie
 • Ziua comunei Vulturu sarbatorita prin muzica, dans si activitati interactive

  Educatie
 • Sala de fitness si forta pentru locuitorii comunei Silistea

  Educatie
 • Universitatea "Ovidius" si-a stabilit taxele de scolarizare. Cele mai mari, la Medicina, Farmacie si Medicina Dentara

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • Activități desfășurate de elevii din Comana

  Educatie
 • Târgul Toamnei organizat de elevii din Pecineaga

  Educatie
 • Elevii din Ciocîrlia premiați la Concursul national „Made for Europe”

  Educatie
 • Elevii din Siliștea au călătorit prin istorie

  Educatie
 • Programul a��Școala altfel�� desfășurat la Școala Gimnazială Nr. 1 Dumbrăveni

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771