Infrastructura rutiera si cea educationala in atentia edilului Stefan Chelaru

15 Februarie 2017, Radu Petric

Administratie locala

Primaria Cerchezu, are in plan ca in decursul acestui an sa continue si sa dea startul unor investitii notabile. Prioritare sunt lucrarile de dezvoltare si modernizare a infrastructurii rutiere si a celei educationale.

Potrivit primarului comunei Cerchezu, Stefan Chelaru, se doreste in primul rand finalizarea lucrarilor de pietruire a drumului ce leaga localitatea Cerchezu de Magura, DC 19. Lucrarile de pietruire au acoperit o parte din drum urmand finalizarea acestuia. Alaturi de lucrarile de pietruire, reabilitarea drumului presupune si latirea acestuia. Pietruirea acestui drum ajuta la comercializarea marfurilor si alimentelor in localitatea Magura si usureaza transportul cu microbuzul primariei, a copiilor care invata in Cerchezu.

Reabilitarea si modernizarea drumului le creaza celor aproximativ 80 de persoane ce locuiesc in localitatea Magura posibilitatea de a se deplasa mai usor, in conditii de siguranta.

In cadrul interviului, edilul Stefan Chelaru ne-a marturisit ca au fost demarate si lucrarile de reabilitare a gradinitei cu program normal din localitatea Viroaga cu fonduri de la M.D.R.A.P. (Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice). Lucrarile de reabilitare si modernizare a unitatii de invatamant pentru prescolari prevede inaltarea cladirii si construirea acoperisului, pentru ca aceasta sa fie la standarde europene.

"O alta investitie pe care o vor realiza in domeniul educational vizeaza finalizarea lucrarilor la gradinita din localitatea Cerchezu prin imprejmuirea acesteia si amenajarea curtii interioare", a mai declarat primarul comunei Cerchezu, Stefan Chelaru.

Sunt 36 de prescolari in localitatea Cerchezu si 28 in localitatile Cascioarele si Viroaga. In prezent copiii din satul Viroaga fac naveta la Cascioarele pentru a putea participa la orele de curs.

Pentru finalizarea acestor proiecte edilul asteapta sprijinul Consiliului Judetean Constanta, avand nevoie de 2,5 miliarde de lei.

Articole din editia din data de 15 Februarie 2017

 • Ministrul Economiei, in vizita oficiala la Mangalia

  Administratie locala
 • Aeroportul Mihail Kogalniceanu ar putea primi un sprijin de aproape 23 de milioane de lei de la bugetul central. Vezi ce conditii trebuie sa indeplineasca!

  Administratie locala
 • Ziua comunei Vulturu sarbatorita prin muzica, dans si activitati interactive

  Administratie locala
 • Sala de fitness si forta pentru locuitorii comunei Silistea

  Administratie locala
 • Universitatea "Ovidius" si-a stabilit taxele de scolarizare. Cele mai mari, la Medicina, Farmacie si Medicina Dentara

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Administratie locala
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Saraiu, o comună europeană

  Administratie locala
 • Localitățile Dorobanțu și Nicolae Bălcescu vor avea piețe moderne

  Administratie locala
 • Marcela Rădulescu: „Vreau să construiesc pentru comuna mea, pentru oamenii și copiii din comunitatea Ion Corvin!!!”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771