Vacanta prelungita in timpul iernii pentru copiii din Dumbraveni

15 Februarie 2017, Radu Petric

Administratie localaDupa ce au reusit sa treaca de perioada grea cauzata de ninsorile abundente, autoritatile locale din comuna Dumbraveni isi pregatesc planurile pentru proiectele pe care le vor desfasura in decursul acestui an.

Comuna Dumbraveni a fost afectata de ninsori abundente. Zapada a acoperit intreaga comuna si a blocat cetatenii in sate. Fara a se putea deplasa nici in interiorul comunei si nici in afara acesteia, timp de patru zile locuitorii comunei nu au beneficiat nici de energie electrica dar nici de apa curenta. Autoritatile locale s-au zbatut pentru rezolvarea situatiei privind lipsa utilitatilor dar si pentru deblocarea drumurilor acoperite cu troiene de zapada.

In toata aceasta perioada, scoala si gradinita din localitatea Dumbraveni au fost inchise, deoarece copii din satul Furnica nu au putut ajunge la unitatile de invatamant iar copiii au avut vacanta prelungita.

Edilul Stelian Clinciu, ne-a marturisit ca in comuna Dumbraveni sunt putini copii si de aceea, pentru a putea invata cei din satul Furnica fac naveta pana in localitatea Dumbraveni. Pentru a ajunge la scoala nu doar copiii fac naveta ci si cadrele didactice, acestea neavand domiciliul in localitatea Dumbraveni. Insumand copiii din cele doua localitati, edilul ne-a marturisit ca in comuna Dumbraveni sunt 59 de prescolarii.

Pentru prevenirea acestor probleme, primarul comunei Dumbraveni, Stelian Clinciu, a declarat ca doreste achizitionarea unui utilaj, care sa poata fi folosit la nivelul comunei pentru deszapezire.

In alta ordine de idei, autoritatile locale doresc sa amenajeze un spatiu pentru ca tinerii din sat sa se poata intalni si sa isi petreaca timpul liber intr-un mod cat mai placut. In acest sens cladirea fostului sediu C.A.P. a devenit proprietatea Primariei din comuna Dumbraveni. Aceasta cladire necesita lucrari de consolidare, de reabilitare a peretilor, a instalatiilor a acoperisului dar si de amenajare pentru ca tinerii sa desfasoare activitati recreative precum biliard, sah, rummy si table.

Articole din editia din data de 15 Februarie 2017

 • Ministrul Economiei, in vizita oficiala la Mangalia

  Administratie locala
 • Aeroportul Mihail Kogalniceanu ar putea primi un sprijin de aproape 23 de milioane de lei de la bugetul central. Vezi ce conditii trebuie sa indeplineasca!

  Administratie locala
 • Ziua comunei Vulturu sarbatorita prin muzica, dans si activitati interactive

  Administratie locala
 • Sala de fitness si forta pentru locuitorii comunei Silistea

  Administratie locala
 • Universitatea "Ovidius" si-a stabilit taxele de scolarizare. Cele mai mari, la Medicina, Farmacie si Medicina Dentara

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Administratie locala
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Saraiu, o comună europeană

  Administratie locala
 • Localitățile Dorobanțu și Nicolae Bălcescu vor avea piețe moderne

  Administratie locala
 • Marcela Rădulescu: „Vreau să construiesc pentru comuna mea, pentru oamenii și copiii din comunitatea Ion Corvin!!!”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771