Primaria comunei Pecineaga investeste in iluminatul public stradal

23 Noiembrie 2016, Catalin Sandulescu

Administratie locala

Iluminatul public stradal este un serviciu esential furnizat de catre autoritatile locale. Eficient, acesta asigura vizibilitate in intuneric pentru autovehicule, vehicule si pietoni, reducand astfel numarul accidentelor rutiere, fapt esential pentru siguranta rutiera si siguranta personala. De asemenea, iluminatul stradal faciliteaza prevenirea infractiunilor, sporeste securitatea proprietatilor publice si private si confera o ambianta placuta.

Pentru a demara lucrarile de modernizare a iluminatului public in comuna Pecineaga, reprezentantii Primariei analizeaza beneficiile oferite de aceasta lucrare tinand cont si de clasificarea strazilor in functie de importanta lor si densitatea traficului.
Pana in prezent, autoritatile locale au montat mostre de lampi cu leduri pentru a le putea evalua puterea de iluminat si calitatea facsicolului luminos. Unele dintre lampile montate au o putere de 60 W, iar altele de 33 W. Dupa aceasta proba, conducerea Primariei se va hotari in privinta lampilor care vor fi folosite, in functie de puterea si luminozitatea oferita, si numarul acestora. Lampile cu led vor fi montate atat in localitatea Pecineaga, cat si in satul Vanatori. Lampile au garantie de mentenanta timp de trei ani, iar plata investitiei se va face treptat in decursul acestor ani. Potrivit edilului comunei Pecineaga, Niculae Stan, s-a realizat studiul de fezabilitate si urmeaza hotararea Consiliului Local in vederea lampilor ce vor fi montare.
In urma investitiei de modernizare a iluminatului public, comuna Pecineaga va beneficia de: diminuarea cheltuielilor de functionare a sistemului, imbunatatirea securitatii si a sigurantei cetatenilor pe timp de noapte, creearea unui habitat placut si asigurarea sigurantei circulatiei rutiere si pietonale.
In alta ordine de idei, viceprimarul comunei Pecineaga, Makkai Marian, a declarat pentru publicatia "Graiul Dobrogei", faptul ca s-au demarat lucrarile de marire a suprafetei cimitirului ortodox din localitatea Pecineaga, cu aproximativ 5.000 metri patrati. La finalizarea lucrarilor de extindere, se vor demara si lucrarile de imprejmuire. Potrivit viceprimarului Makkai Marian, gardul va fi realizat cu soclu din beton, stalpi patrati din fier si plasa bordurata. Lucrarea se realizeaza cu o firma din comuna Pecineaga, iar investitia se realizeaza cu fonduri de la bugetul local.
In paralel, lucrarile privind reabilitarea Scolii Numarul 1 din localitatea Pecineaga, demarate in luna august a acestui an, continua si in anotimpul rece. Dupa reabilitarea la exterior a cladirii, dar si a acoperisului, cu sprijin de la Consiliul Judetean Constanta, autoritatile locale continua si lucrarile la interior a acesteia, pentru realizarea grupurilor sanitare, placarea cu gresie si faianta a acestora, montarea instalatiilor sanitare si finalizarea zidurilor la interior.

Articole din editia din data de 23 Noiembrie 2016

 • La multi ani, Centrul pentru Tineret "Ion Creanga" Tuzla!

  Administratie locala
 • Lucrari de modernizare a infrastructurii din comuna Comana

  Administratie locala
 • Investitii in educatie in comuna Topraisar

  Administratie locala
 • S-a aprobat finantarea proiectului de reabilitare prin asfaltare a strazilor din Negru Voda

  Administratie locala
 • Pregatiri pentru clipe de poveste in comuna Agigea

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771