Centru socio-educativ in comuna Cumpana

23 Noiembrie 2016, Radu Petric

Social

Pentru proiectul "Centre socio-educative in comunele Cumpana (judetul Constanta), Vinatori-Neamt (judetul Neamt) si Prundeni (judetul Valcea) prin Programul RO10 Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale, din cadrul Mecanismului financiar Spatiului Economic European(SEE), a fost obtinuta finantare in februarie 2015. Centrul socio - educativ din comuna Cumpana a fost inaugurat anul acesta, in luna septembrie.


In data de 17 martie 2014 a fost depusa cererea de finantare privind proiectului "Centre socio-educative in comunele Cumpana (judetul Constanta), Vinatori-Neamt (judetul Neamt) si Prundeni (judetul Valcea). In urma evaluarii acestei cereri, a fost semnat contractul de finantare nr. 10SC/20.02.2015/SEE.

Unul dintre obiectivele proiectului este reprezentat de infiintarea a trei centre socio-educative in fiecare din cele trei localitati partenere, respectiv: construirea a doua centre noi ce urmeaza a fi ridicate pe suprafete de teren aflate in proprietatea UAT (Unitati Administrativ Teritoriale) Cumpana si UAT Vinatori-Neamt, si deschiderea unui centru ce va functiona intr-un spatiu existent, detinut de UAT Prundeni, spatiu deja amenajat si dotat corespunzator (Prundeni-judetul Valcea), ce va fi pus la dispozitia proiectului pe o perioada de 5 ani de la incheierea proiectului.
Un alt obiectiv este imbunatatirea frecventei scolare si reducerea cazurilor de abandon scolar, cat si cresterea performantelor scolare in randul grupului tinta. Dezvoltarea competentelor profesionale pentru personalul implicat in furnizarea serviciilor, prin sesiuni de instruire, in vederea acordarii de servicii socio-educative calitative, reprezinta de asemenea un obiectiv al proiectului sustinut.
Grupul tinta al proiectului este constituit din 83 de copii dintre care 12 copii de etnie roma din comuna Cumpana, 105 copii dintre care 11 de etnie roma din comuna Vinatori-Neamt, 50 copii dintre care 5 copii de etnie roma din comuna Prundeni. In total, vor fi 238 de copii in situatii de risc (cu varste cuprinse intre 3 si 15 ani), 20 de parinti ai copiilor beneficiari sau tutori sau membri ai familiilor largite (rude pana la gradul IV), 15 cadre didactice, precum si membrii comunitatilor in cadrul carora se implementeaza proiectul.
Centrul socio-educativ din comuna Cumpana, judetul Constanta a fost inaugurat in septembrie, anul 2016.
Valoarea proiectului a fost de 2.269.755,05 lei.
Album foto

 • Articole din editia din data de 23 Noiembrie 2016

 • La multi ani, Centrul pentru Tineret "Ion Creanga" Tuzla!

  Social
 • Lucrari de modernizare a infrastructurii din comuna Comana

  Social
 • Investitii in educatie in comuna Topraisar

  Social
 • S-a aprobat finantarea proiectului de reabilitare prin asfaltare a strazilor din Negru Voda

  Social
 • Pregatiri pentru clipe de poveste in comuna Agigea

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Tabără gratuită pentru elevii din comuna Saraiu

  Social
 • Activități de vacanță pentru copiii din Grădina

  Social
 • Cursuri de formare profesională gratuite pentru locuitorii din Tuzla

  Social
 • Caloianul – obicei străvechi, preluat de copiii din Vulturu

  Social
 • Ziua Familiei, sărbătorită la Cumpăna

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771