Administrație locală

Reabilitarea drumurilor din localitatea Satul Nou, comuna Oltina

In urma ploilor abundente din data de 29 august, o parte din drumurile din localitatea Satu Nou, din comuna Oltina, au fost afectate pe o distanta de 1.900 metri. Pentru remedierea pagubelor, conducerea Primariei a demarat lucrari de reabilitare a doua strazi din aceasta localitate, mai exact pe strada Cimitirului si pe strada Pescarilor.
Administratia locala din comuna a finalizat lucrarea de asfaltare a strazii Pescarilor, din localitatea Oltina. Lucrarea s-a realizat pe o lungime de 387 metri liniari. Valoarea aceste investitii este de 300.000 lei si a fost realizata din fondurile proprii ale bugetului local. Potrivit sefului administratiei locale urmeaza sa se demareze lucrari de construire a rigolelor pe strada Pescarilor, a podetelor si acceselor catre gospodariile locuitorilor. Prin efectuarea acestei lucrari se vor preveni pagubele ce pot fi provocate de precipitatiile abundente.
Pentru remedierea pagubelor produse de inundatii din cauza ploilor puternice din luna august a acestui an, autoritatile locale au intervenit si pe strada Cimitirului prin reinnoirea covorul asfaltic si doresc sa demareze si asfaltarea strazii Lacului din aceeasi localitate. Aceasta strada a fost distrusa in proportie de 50-60%.
„In prezent, tot in localitatea Satul Nou, se reabiliteaza prin pietruire, trei strazi afectate de inundatii. Am demarat lucrarile de pietruire a 1.500 metri liniari pe strada Lacului, 400 metri liniari pe strada Barului, iar pe strada Ciobanului 600 metri liniari. Pana la sfarsitul lunii dorim pietruirea strazilor iar pana la sfarsitul anului vom interveni sa construim sistemul de canalizare a apei pluviale”, a declarat Gheorghe Chirciu, edilul comunei Oltina.
Pagubele au fost constatate de o comisie pentru Situatiile de Urgenta, iar lucrarile se realizeaza cu fonduri de la bugetul local si cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta.
Edilul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu, a mentionat ca s-au achizitionat tevi confectionate dintr-un material dur si rezistent, pentru podetele din comuna, pentru inlocuirea celor vechi, marindu-se in acest mod diametrul podetelor dar si debitul de scurgere a apei pluviale.
In alta ordine de idei, seful Primariei Oltina a marturisit ca in urmatoarea sedinta de consiliu din luna noiembrie se vor stabili taxele si impozitele locale pentru anul 2017.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*