Lucrarile de asfaltare din comuna Tirgusor vor fi demarate anul viitor

16 Noiembrie 2016, Mirela Ionita

Administratie locala

Locuitorii comunei Tirgusor vor avea parte de o mare bucurie, prin demararea lucrarilor de reabilitare si modernizare a infrastructurii rutiere. Prin lucrarea de asfaltare a strazilor, cetatenii din comuna nu vor mai circula pe drumuri afectate.

Seful administratiei locale a comunei Tirgusor, a declarat ca s-a semnat contractul de finantare pentru proiectul ce prevede asfaltarea strazilor din localitatile Tirgusor si Mireasa. Potrivit edilului, anul viitor va incepe mult asteptata asfaltare. In total, se vor asfalta aproximativ 12 kilometri in cele doua localitati, ceea ce reprezinta aproximativ 95% din drumurile comunei Tirgusor. Doar unele dintre acestea, care au o lungime mai mica nu vor fi asfaltate momentan. Proiectul a fost depus la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice pe Programul National de Dezvoltare Locala. Valoarea proiectului este de 2.600.000 de euro.
In alta ordine de idei, conducerea Primariei se preocupa de siguranta cetatenilor. In acest sens, s-au demarat procedurile de construire a unei remize pentru Prevenirea si Stingerea Incendiilor, iar pentru viitor edilul doreste si achizitionarea unei masini de pompieri.
"Am obtinut autorizatia pentru remiza P.S.I. (Prevenirea si Stingerea Incendiilor) si am incheiat contractul de executie cu o firma autorizata si specializata pentru realizarea lucrarii. Remiza va fi folosita pentru soproane, pentru depozitarea lemnelor si carbunilor. Tot in cadrul acesteia se vor afla si birourile administrative ale societatii infiintate pentru realizarea lucrarilor din comuna", a declarat edilul comunei Tirgusor, Viorel Petre.
In paralel cu toate acestea, in lista de prioritati a edilului, mai enumeram si construirea unei capele mortuare: "Ne aflam pe ultima suta de metri pentru obtinerea avizelor pentru a demara lucrarea de construire a capelei mortuare. Aceasta va fi amplasata in curtea bisericii ce poarta hramul Sfintilor Imparati Constantin si Elena din Tirgusor", a mai declarat edilul Viorel Petre.

Articole din editia din data de 16 Noiembrie 2016

 • Reabilitarea drumurilor din localitatea Satul Nou, comuna Oltina

  Administratie locala
 • "Scoala Altfel" in cadrul Liceului Regele Carol I din comuna Ostrov

  Administratie locala
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Administratie locala
 • Administratia locala Pestera investeste pentru evitarea pagubelor provocate de inundatii si pentru repararea celor existente

  Administratie locala
 • Ziua Dobrogei marcata la Medgidia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei piețe de pește în Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joacă în centrul orașului Negru Vodă

  Administratie locala
 • Capelă mortuară în localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de pământ din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din Ciobanu pregătite pentru noul an școlar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771