Investitii de modernizare a infrastructurii in comuna Mircea Voda

Noiembrie 2016, Radu Petric

Administratie locala

Alesul comunei Mircea Voda, George Ionascu a demarat lucrarea de construire a rigolelor pentru colectarea si evacuarea apei provenita din precipitatii. Prin construirea acestor rigole, conducerea primariei doreste sa sporeasca siguranta traficului, deoarece prezenta apei reprezinta un pericol major formand balti sau transformandu-se in gheata si polei in timpul iernii.

In localitatea Mircea Voda, administratia locala a demarat lucrari de construire a rigolelor pe strada principala. Rigolele se vor construi pe o distanta de aproximativ 100 metri liniari. Acestea sunt necesare pentru scurgerea apei pluviale si pentru evitarea pagubelor ce ar putea fi produse de inundatii. Lucrarea se realizeaza cu fonduri de la bugetul local.
Tot pentru evitarea pagubelor ce ar putea fi produse in gospodariile cetatenilor dar si pe drumuri, autoritatile locale se ocupa de igienizarea comunei implicand persoanele apte de munca, ce primesc ajutor social, conform conform legii nr. 416 din 2001. Acestia impreuna cu angajatii firmei de salubritate lucreaza pentru a indeparta materialul aluvionar depus in canale in urma ploilor abundente din timpul anului.
In ceea ce priveste incalzirea institutiilor din comuna Mircea Voda, edilul George Ionascu s-a asigurat ca toate acestea vor avea in perioada anotimpului rece combustibilul necesar. Potrivit edilului pana in prezent s-au achizitionat 20 de tone de combustibil si urmeaza sa se primeasca si restul de 70 de tone de peleti. Aceasta cantitate de combustibil va incalzi: scoala Nr.1 cu clasele I-VIII si gradinita cu program normal din Mircea Voda, scoala cu clasele I-VIII si gradinita din Satul Nou, dar si caminul cultural, primaria si dispensarul.

Ziua Dobrogei, marcata la Mircea Voda
In alta ordine de idei, vineri, 11 noiembrie la ora 11:00, in cadrul caminului cultural, autoritatile locale impreuna cu directiunea scolilor din comuna au organizat o expozitie pentru a sarbatori Ziua Dobrogei. La aceasta expozitie au putut fi admirate desenele si plansele realizate de copiii scolilor din comuna Mircea Voda. Prin aceste creatii copiii au exprimat felul in care vad ei Dobrogea. In urma acestei compozitii, 40 de copii au fost premiati si au primit diplome. Acestea au fost asigurate de catre Primarie.

Articole din editia din data de Noiembrie 2016

 • Reabilitarea drumurilor din localitatea Satul Nou, comuna Oltina

  Administratie locala
 • "Scoala Altfel" in cadrul Liceului Regele Carol I din comuna Ostrov

  Administratie locala
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Administratie locala
 • Administratia locala Pestera investeste pentru evitarea pagubelor provocate de inundatii si pentru repararea celor existente

  Administratie locala
 • Ziua Dobrogei marcata la Medgidia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771