Hramul bisericilor din comuna Saligny

16 Noiembrie 2016, Catalin Sandulescu

Social

Locuitorii comunei Saligny s-au bucurat in ultima perioada de doua sarbatori satesti foarte importante. Credinciosii din comuna au participat la slujbele de praznuire a hramului bisericilor din localitatile Saligny si Faclia.

Hramul bisericii din localitatea Saligny, ocrotita de Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril a fost sarbatorit in data de 8 noiembrie. Sarbatoarea sfintei biserici din localitatea Saligny reprezinta o sarbatoare a satului, o bucurie si o cinstire a sfintilor ocrotitori.
Pentru praznuirea sfintilor arhangheli si a zilei lacasului de cult au slujit preotul paroh al bisericii Saligny Craciunescu Adrian, preotul Avrigeanu George de la Catedrala Arhiepiscopala Constanta si preotul Avirvarei Antonie de la Manastirea Mircea Voda. Alaturi de acestia au participat la slujba si preotul Titus Zanfir de la parohia Faclia, preotul Constantin Romaniuc de la parohia Mircea Voda, preotul Razvan Neagu parohia Cernavoda 1, preotul Vasile Stefan de la parohia Stefan cel Mare, preotul Lazar Apetrei Manastirea Mircea Voda.
Dupa savarsirea slujbei, credinciosii prezenti au participat la agapa frateasca, organizata cu ajutorul enoriasilor. Aceasta a avut loc la Caminul Cultural din localitatea Saligny unde au participat aproximativ 200 de persoane. In timpul agapei, preotii Razvan Neagu si Lazar Apetrei au bucurat enoriasii cu cantari bisericesti.
Cu putin timp inainte, in data de 27 octombrie, a fost praznuit lacasul de cult din satul Faclia ce poarta numele Sfantului Mucenic Dimitrie cel Nou.
Slujba pentru hramul bisericii a fost savarsita preotul paroh al bisericii din Faclia, parintele Titus Zanfir. La slujba, alaturi de acesta au participat si preoti din localitatile invecinate: preot Potirniche Alex Ionut parohia Ivrinezul Mare, preot Serban Vasile Adrian parohia Valea Seaca, preot Florea Costinel parohia Valea Seaca, preot Oana Daniel parohia Cochirleni, preot Craciunescu Adrian parohia Saligny, preot Stefan Vasile parohia Stefan cel Mare, preot Constantin Romaniuc de la parohia Mircea Voda, preot Gheorghe Razvan parohia Izvorul Mare. Dupa slujba de slavire a sfintilor, credinciosii au participat la agapa crestineasca organizata cu ajutorul enoriasilor la Caminul Cultural Faclia unde au participat aproximativ 160 de persoane.
In alta ordine de idei, lucrarile la biserica de lemn din localitatea Faclia, cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" s-au finalizat. Mai ramane sa fie constuita si montata catapeteasma.

Album foto

 • Articole din editia din data de 16 Noiembrie 2016

 • Reabilitarea drumurilor din localitatea Satul Nou, comuna Oltina

  Social
 • "Scoala Altfel" in cadrul Liceului Regele Carol I din comuna Ostrov

  Social
 • Alegeri parlamentare: S-a tras la sorti ordinea de pe buletinele de vot

  Social
 • Administratia locala Pestera investeste pentru evitarea pagubelor provocate de inundatii si pentru repararea celor existente

  Social
 • Ziua Dobrogei marcata la Medgidia

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Tabără gratuită pentru elevii din comuna Saraiu

  Social
 • Activități de vacanță pentru copiii din Grădina

  Social
 • Cursuri de formare profesională gratuite pentru locuitorii din Tuzla

  Social
 • Caloianul – obicei străvechi, preluat de copiii din Vulturu

  Social
 • Ziua Familiei, sărbătorită la Cumpăna

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771