Cursuri de informatica in cadrul Centrului pentru tineret "Ion Creanga" din localitatea Tuzla

Octombrie 2016, Mirela Ionita

Educatie

Administratia locala sprijina in continuare activitatea Centrului pentru tineret "Ion Creanga" din comuna Tuzla. In prezent, in cadrul centrului se desfasoara cursuri de informatica pentru copii ce au o situatie familiala precara. Pentru edilul Resit Taner educatia copiilor este prioritara si de aceea sustine si incurajeaza activitatea ce are ca scop instruirea copiilor si nu concepe abandonul scolar.

Centrul pentru tineret "Ion Creanga" din localitatea Tuzla asigura cursuri de informatica pentru copiii ce provin din familiile monoparentale, rezultate din pierderea unui parinte prin deces; care au o situatie materiala precara si nu detin un computer si nici nu au alte surse de informatica. In prezent, la acest curs participa un grup de 15 copii carora li se ofera posibilitatea de a asimila cunostinte despre computer si informatica.
In data de 15 octombrie, la Centrul pentru Tineret "Ion Creanga", a avut loc primul curs de informatica. Acesta a constant in introducerea in acest domeniu si prezentarea informatiilor de baza, a componentelor unui computer.
"Pentru a-i motiva pe copii sa invete cat mai bine s-a stabilit un target si au fost anuntati ca la sfarsitul cursului de incepatori, ce va dura trei luni de zile, vor primi un test, iar cel care va obtine rezultatul cel mai bun, cel care va fi cel mai destoinic va primi si premiu. Acest premiu ce consta intr-un computer complet accesorizat, va fi oferit de Asociatia Stratonis. Pe langa acest mare premiu, copiii primesc la fiecare curs cate o gustare dulce.

Festivalul National al artei culinare turcesti
Duminica, 23 octombrie, ora 10:00, a avut loc editia a XI-a "Festivalului National al artei culinare turcesti". Aceasta a fost organizata de Uniunea Democrata Turca din Romania. La acest festival au fost prezenti reprezentanti din Constanta, Mangalia, Medgidia, Tulcea, Bucuresti, Braila, Galati, Cernavoda, Harsova, Cumpana, Amzacea, Cobadin, Techirghiol, Tuzla, Macin, Babadag si Fantana Mare. In cadrul acestui festival, la bucatarie si in sala de socializare s-a desfasurat un concurs dar si o prezentare cu preparatele traditionale ale artei culinare turcesti: mancare traditionala, patiserie dar si celebrele dulciuri. Gazda acestui festival a fost Centrul pentru Tineret "Ion Creanga" din localitatea Tuzla, sub coordonarea doamnei Maria Damian Pascal. Pentru desfasurarea evenimentului s-a pus la dispozitia participantilor, sala de spectacol. Aici a avut loc un spectacol de dansuri traditionale cu specific turcesc.

Vacanta pentru micii artisti din Tuzla
Privind activitatea Centrului pentru tineret "Ion Creanga" din comuna Tuzla si surprizele care li se pregatesc copiilor, coordonatorul Maria Damian Pascal, ne-a marturisit ca in perioada 28-30 octombrie, Primaria si Consiliul Local, motiveaza copiii artisti cu o minivacanta la Busteni. Aceasta vacanta va dura trei zile, cu doua nopti de cazare, iar plecarea va avea loc vineri. Plecarea va avea loc cu autocarul pus la dispozitie de catre Primaria comunei Tuzla. In aceasta minivacanta, vor merge copiii de la: "Trupa scolii", grupul de mandoline - "Qarligasii", grupul de chitare, canto si dansuri populare. In total se vor bucura de aceasta vacanta mai mult de treizeci de copii. Micii artisti vor fi insotiti in aceasta vacanta binemeritata de catre profesorii, instructorii si voluntarii care au participat la programul "Scoala de vara".

Album foto

 • Articole din editia din data de Octombrie 2016

 • Lucrarile de asfaltare a drumurilor din comuna Topraisar se apropie de final

  Educatie
 • Copiii din Cerchezu vor invata in gradinita noua

  Educatie
 • Primaria Baraganu risca sa restituie fondurile primite pentru contruirea eolienei si a statiei de biogaz

  Educatie
 • Dezvoltarea turistica a statiunii balneare Techirghiol

  Educatie
 • Reabilitarea, modernizarea si extinderea Scolii I-IV din localitatea Darabani

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • 12 elevi din Cerchezu se reîntorc la școală

  Educatie
 • Școala din Bărăganu își deschide porțile pentru elevii clasei a VIII a

  Educatie
 • Elevii din Peștera au șanse egale pentru accesul la sistemul educațional. Primăria achiziționează tablete și sim-uri cu acces la internet

  Educatie
 • Activități desfășurate de elevii din Comana

  Educatie
 • Târgul Toamnei organizat de elevii din Pecineaga

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771