Curatenie si parc de agrement in comuna Tuzla

26 Octombrie 2016, Radu Petric

Administratie locala

Grija fata de mediu si pastrarea curateniei reprezinta in acest moment preocuparile principale ale Primariei Tuzla. Administratia locala a inceput demersurile pentru realizarea unui parc dar si montarea unor cosuri de gunoi pentru a avea o comuna mai curata .

In prezent, autoritatile locale din comuna Tuzla, lucreaza la un proiect ce are in vedere construirea unui parc de agrement. Potrivit edilului Taner Resit, documentele necesare pentru acest proiect sunt finalizate, urmand realizarea cadastrului.
Parcul se va intinde pe o suprafata de minim 3.500 metri patrati. Acesta va fi iluminat, se vor monta bancute si va fi destinat celor ce doresc sa se plimbe in aer liber. Primaria a contribuit cu terenul pe care va fi amplasat parcul. Acesta se localizeaza in zona Visinoaie, intre strazile Postei si Eternitatii. Actele acestui proiect sunt perfectate de firma Lidl, iar toate cheltuielile sunt suportate de catre aceasta.
In alta ordine de idei, pentru a se mandri cu o comuna din ce in ce mai curata, conducerea Primariei Tuzla a achizitionat o suta de cosuri de gunoi. Acestea vor fi montate in statiile de autobuz din intreaga comuna si pe lungimea, de 3 kilometri, a drumului ce traverseaza localitatea Tuzla de la Nord la Sud. Seful administratiei locale ne-a marturisit ca astfel, se doreste ca toti locuitorii si in special copiii sa nu mai arunce pe jos resturi de la alimente, ambalaje sau peturi.
O alta problema cu care se confrunta autoritatile locale Tuzla este reprezentata de numarul mare de caini care se plimba liberi pe strazile comunei. In acest sens, administratia locala a incheiat un contract cu o firma de ecarisaj pentru a rezolva situatia cainilor fara stapan.
"Aceasta firma colecteaza cainii maidanezi. 14-21 de zile, angajatii acesteia ii ingrijesc, timp in care acestia isi pot gasi stapan. Persoanele care doresc sa adopte un animal de companie, trebuie sa se prezinte la Primarie pentru a achita o taxa de colectare si il pot lua in custodie prin prezentarea dovezii de plata a taxei. Fiecare caine adoptat va purta un semn, astfel incat in cazul in care va fi din nou abandonat, stapanul va fi tras la raspundere", a declarat edilul comunei Tuzla.
In alta ordine de idei, in ceea ce priveste infrastructura comunei Tuzla, edilul Taner Resit a mentionat ca se continua pavarea trotuarelor pe strada Cerealelor.

Articole din editia din data de 26 Octombrie 2016

 • Lucrarile de asfaltare a drumurilor din comuna Topraisar se apropie de final

  Administratie locala
 • Copiii din Cerchezu vor invata in gradinita noua

  Administratie locala
 • Primaria Baraganu risca sa restituie fondurile primite pentru contruirea eolienei si a statiei de biogaz

  Administratie locala
 • Dezvoltarea turistica a statiunii balneare Techirghiol

  Administratie locala
 • Reabilitarea, modernizarea si extinderea Scolii I-IV din localitatea Darabani

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei piețe de pește în Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joacă în centrul orașului Negru Vodă

  Administratie locala
 • Capelă mortuară în localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de pământ din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din Ciobanu pregătite pentru noul an școlar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771