Autoritatile locale din comuna Mircea Voda au in vedere controlul poluarii

Octombrie 2016, Mirela Ionita

Administratie locala

Autoritatile locale din comuna Mircea Voda se mandresc proiecte demarate privind modernizarea si dezvoltarea infrastructurii dar si de control si prevenire a poluarii solului si a apei din comuna.

Unul dintre proiectele demarate de administratia locala din comuna Mircea Voda are in vedere controlul integrat al poluarii cu nitrati. In cadrul acestui obiectiv s-a amenajat o platforma de colectare de aproximativ 4.000 de metri patrati, imprejmuita, alcatuita dintr-o platforma betonata, un canal de scurgere, o placa de sol si un bazin de stocare levigat. Aceasta mai prezinta doua piezometre cu ajutorul carora se tine sub control poluarea panzei freatice, trei containere pentru colectarea materialelor din sticla, metal, plastic si un container pentru materialelor periculoase.
"Am receptionat lucrarea platformei betonate privind colectarea gunoiului de grajd. Urmeaza sa obtinem avizele de la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului. Proiectul este derulat prin Fondul de Mediu", a declarat edilul comunei Mircea Voda, George Ionascu.
Platforma este dotata cu utilajele necesare: incarcator gunoi, tractor, doua remorci, masina de imprastiat gunoiul de grajd, o vitanja de cinci tone. Oamenii aduc gunoiul provenit din gospodariile individuale, ferme sau complexe de crestere a animalelor si a pasarilor pe aceasta platforma. Aici gunoiul se usuca in urma procedurilor iar apoi se imprastie pe terenurile agricole, ca si ingrasamant in anumite perioade de timp. Prin demararea acestui proiect se controleaza poluarea panzei freatice cu nitrati dar se si creaza noi locuri de munca pentru locuitorii din comuna. Valoarea investitiei este de aproximativ 1 milion de lei cu TVA. Partea de cofinantare din bugetul local este reprezentata de un procent de 5%.
Deoarece autoritatile locale se gospodaresc si cu ceea ce au, utilajele ce se afla in dotarea platformei se vor folosi si in timpul anotimpului rece pentru deszapezire, dar si pentru igienizarea spatiilor verzi.
In alta ordine de idei, discutand despre infrastructura rutiera din comuna Mircea Voda, edilul George Ionascu ne-a marturisit ca doreste reabilitarea strazilor degradate si modernizarea drumurilor din comuna.
"In urma ploilor abundente din 19 septembrie au fost afectate mai multe strazi din Satul Nou si Mircea Voda. Dorim ca pana la sfarsitul anului sa reamenajam strazile care au fost deteriorate de precipitatii", a declarat edilul comunei Mircea Voda, George Ionascu.
In localitatea Satul Nou, autoritatile locale au demarat pe strada Atelierului lucrari de reabilitare si reparatii ce se vor realiza prin betonare. Strada are o lungime de 350 de metri liniari si o latime de 7 metri. Edilul George Ionascu preconizeaza ca lucrarile se vor finaliza la sfarsitul lunii. Aceasta lucrarea se realizeaza cu o firma specializata, autorizata, folosindu-se fonduri de la bugetul local.
"Am reusit sa mai asfaltam patru strazi din Mircea Voda si Satul Nou prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) pe Ordonanta 28. In Mircea Voda s-au asfaltat: strada Primariei si strada Piersicului, iar in Satul Nou: Strada Caminului si strada Marului", a mai declarat primarul comunei Mircea Voda.
Autoritatile locale Mircea Voda se bucura si de faptul ca, la inceputul lunii octombrie au reusit sa semneze contractul de finantare privind modernizarea drumurilor de exploatare agricola. In total se vor moderniza 7,2 kilometri de drum. Drumul incepe de la Tortoman, este paralel cu drumul european E81 si duce pana aproape de Faclia. Aceasta investitie va fi de un real folos pentru fermierii care au terenuri agricole in zona cat si pentru circulatia auto ca si ruta ocolitoare. Proiectul a fost semnat cu Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) si are o valoarea de aproximativ 1 milion de euro. Urmeaza demararea procedurile de intocmire a caietului de sarcini si mai apoi licitatia.


Articole din editia din data de Octombrie 2016

 • Sarbatoarea "Ziua Comunei" in familia Saraiu

  Administratie locala
 • Edilul Ion Beiu are in vedere construirea salii de sport in localitatea Saligny

  Administratie locala
 • Autoritatile locale din comuna Mircea Voda au in vedere controlul poluarii

  Administratie locala
 • Prevenirea inundatiilor in comuna Oltina

  Administratie locala
 • Edilul Ioan Roman doreste finalizarea la termen a proiectelor demarate

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771