Edilul Ioan Roman doreste finalizarea la termen a proiectelor demarate

19 Octombrie 2016, Mirela Ionita

Administratie locala

Conducerea Primariei Lumina a demarat proiecte privind modernizarea infrastructuii si doreste finalizarea acestora in cel mai scurt timp. Autoritatile locale se straduiesc sa atraga fondurile necesare pentru realizarea lucrarilor. In ceea ce priveste investitiile pentru care nu sunt surse de finantare, administratia locala Lumina se gospodareste si aloca fonduri din bugetul local din dorinta de a asigura un standard de viata ridicat pentru locuitorii comunei.


"Sunt dezamagit ca s-a oprit finantarea pentru anul acesta de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) si nu mai putem continua introducerea sistemului de alimentare cu apa potabila in localitatea Sibioara si a sistemului de canalizare in localitatea Oituz. Sper intr-o rectificare bugetara a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratei Publice prin care sa ne aloce sumele necesare pentru avansarea lucrarilor", a declarat primarul comunei Lumina, Ioan Roman.
In ceea ce priveste infrastructura rutiera si modernizarea acesteia, conducerea Primariei Lumina doreste ca pana la sfarsitul anului sa finalizeze amenajarea trotuarului pe strada Mare.
In satul Oituz, administratia locala are in vedere asfaltarea soselei principale cu bani de la bugetul local. Se vor reabilita a 1,6 kilometri deoarece drumul este deteriorat si necesita lucrari de refacere. Autoritatile locale vor continua si pietruirea unor strazi din satul Oituz, acolo unde au avut loc lucrarile de canalizare. Investitia se va realiza cu bani alocati de la bugetul local.
In prezent, in localitatea Sibioara s-au realizat canale de scurgere a apelor pluviale. Proiectul depus la MDRAP s-a finalizat, in schimb nu a fost prevazut in proiect accesul in curtile cetatenilor, drept pentru care in cadrul sedintei de Consiliul Local organizata in luna septembrie, s-a hotarat construirea si montarea unor podete la gaspodariile afectate. Valoarea lucrarii se ridica la aproximativ 55.000 de lei, fonduri de la bugetul local.

Articole din editia din data de 19 Octombrie 2016

 • Sarbatoarea "Ziua Comunei" in familia Saraiu

  Administratie locala
 • Edilul Ion Beiu are in vedere construirea salii de sport in localitatea Saligny

  Administratie locala
 • Autoritatile locale din comuna Mircea Voda au in vedere controlul poluarii

  Administratie locala
 • Prevenirea inundatiilor in comuna Oltina

  Administratie locala
 • Edilul Ioan Roman doreste finalizarea la termen a proiectelor demarate

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771