Conditii optime si unitati de invatamant incapatoare pentru toti elevii din comuna Mihai Viteazu

Octombrie 2016, Mirela Ionita

Administratie locala

Dupa lucrarile de reabilitare si igienizare a institutiilor de invatamant, realizate in perioada de vara, inceputul anului scolar a adus noi atributii pentru autoritatile locale. Pentru a le oferi copiilor conditiile optime necesare desfasurarii orelor de curs si in sezonul rece, alesii locali din comuna Mihai Viteazu au asigurat aprovizionarea institutiilor de invatamant cu combustibil solid.

Administratia locala Mihai Viteazu s-a ingrijit ca toate cladirile ce functioneaza ca unitati de invatamant sa fie incalzite in sezonul rece. Astfel s-au aprovizionat cu lemne si carbuni: Liceul Tehnologic Mihai Viteazu si gradinita din Mihai Viteazu, Scoala cu clasele I-VIII si gradinita din Sinoe. Aparte de unitatile scolare, conducerea Primariei Mihai Viteazu s-a ocupat si de aprovizionarea in cantitati suficiente a sediului acesteia.
Mai mult decat atat, in ceea ce priveste educatia din comuna Mihai Viteazu, administratia locala lucreaza la documentatia necesara pentru extinderea Liceul Tehnologic "Mihai Viteazu" ce se va realiza prin construirea unui corp nou. Autoritatile locale poarta discutii cu un proiectant, iar in prezent s-au realizat proiectarile topo. Se doreste extinderea unitatii de invatamant deoarece numarul copiilor este foarte mare. Comuna Mihai Viteazu are peste 700 de copii, iar natalitatea este in crestere.
In prezent institutia de invatamant este formata din doua corpuri, unul cu opt clase si fostul atelier in care functioneaza doua clase. Atelierul in care elevii isi desfasoara orele practice este amenajat in spatiul in care functionau birourile C.A.P. In acesta institutie invata elevi de la clasa zero pana la clasa a XII a. Deoarece numarul mare de elevi din comuna Mihai Viteazu este in crestere, autoritatile locale vor demola corpul cu doua clase si vor construi o noua cladire ce va avea in componenta sa sase sali de clasa, cate trei pe nivel.
In alta ordine de idei, in ceea ce priveste sezonul rece, autoritatile locale iau masuri de precautie privind pericolele ce pot fi cauzate de conditiile meteorologice nefavorabile. In acest sens, la urmatoarea sedinta de Consiliu Local ce va avea loc pana la sfarsitul lunii octombrie se va hotari incheierea contractului cu o firma de deszapezire, efectuand toate procedurile legale necesare.

Articole din editia din data de Octombrie 2016

 • Sarbatoarea "Ziua Comunei" in familia Saraiu

  Administratie locala
 • Edilul Ion Beiu are in vedere construirea salii de sport in localitatea Saligny

  Administratie locala
 • Autoritatile locale din comuna Mircea Voda au in vedere controlul poluarii

  Administratie locala
 • Prevenirea inundatiilor in comuna Oltina

  Administratie locala
 • Edilul Ioan Roman doreste finalizarea la termen a proiectelor demarate

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771