Primaria Lipnita risca sa restituie banii primiti pentru proiectul transfrontalier

Octombrie 2016, Adrian Nicarel

Administratie locala

Proiectul transfrontalier in valoare de peste 12 milioane euro, in care au fost cuprinse si punctele de frontiera Lipnita (Romania)-Kainargea (Bulgaria) si Dobromir-Krushari, demarat in proportie de 84,5%, cu bani de la Uniunea Europeana nu si-a atins scopul. Din aceasta cauza, autoritatile locale beneficiare ale acestor fonduri, in calitate de lideri de proiect, risca sa dea toti banii inapoi.


"Trebuie finalizat postul de trecere transfrontalier Lipnita-Kainargea, altfel va trebui sa restituim banii primiti pentru proiectul transfrontalier. Acesti bani vor fi restituiti atat de noi, cat si de cei de la Dobromir", a declarat edilul comunei Lipnita, Florin Craciun.
Conform proiectului s-ar fi facilitat traficul intre Romania si Bulgaria si ar fi avut si o componenta turistica. Acest punct transfrontalier ar fi reprezentat si o noua oportunitate pentru locuitorii comunei Lipnita, aducand o multime de beneficii acestora. Cetatenii comunei Lipnita si-ar fi putut comercializa vinul produs in gospodariile proprii, in zona Kainargea unde nu exista plantatii de vie.
In prezent pentru siguranta cetatenilor, administratia locala a asigurat paza comunitara in Lipnita, Coslugea, Calnia, Carvan, cu fonduri de la bugetul local.
In alta ordine de idei, in ceea ce priveste sistemul de alimentare cu apa a localitatilor Carvan si Coslugea, Consiliul Judetean Constanta a cerut sa se predea documentatia catre S.C. R.A.J.A. S.A.. In urma intalnirii de la Baneasa, din luna august ce a avut loc in prezenta prefectului judetului Constanta si a directorilor serviciilor deconcentrate, in care administratia locala Lipnita a pus in atentia acestora problemele comunei in vederea rezolvarii lor, CJC a venit cu aceasta solutie. In aceste sate ale comunei Lipnita, apele sunt contaminate cu nitrati. Acest lucru a fost constatat si de reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare Constanta prezenti la intrunirea de la Baneasa care au preluat probe de apa din satele comunei Lipnita. Autoritatile locale dispun de un buget foarte mic si de aceea nu ar putea suporta costurile implicite ale acestei situatii.
In lista lucrurilor ce trebuie realizate in scurt timp, autoritatile locale au in vedere amenajarea sectiilor de votare. Conducerea Primariei trebuie sa se asigure ca acestea sunt functionale pentru alegerile parlamentare din data de 11 decembrie. Acestea trebuie sa aiba toate utilitatile: energie electrica, apa si caldura. In acest sens, se va realiza revizia centralei termice de la Caminul Cultural de la Calnia si a scolilor de la Gorun si Izvoarele, care nu functioneaza ca si unitati de invatamant din cauza numarului prea mic de copii din aceste sate. Aceste cladiri destinate institutiilor de invatamant vor fi folosite pentru amenajarea sectiilor de votare.


Articole din editia din data de Octombrie 2016

 • Sarbatoarea "Ziua Comunei" in familia Saraiu

  Administratie locala
 • Edilul Ion Beiu are in vedere construirea salii de sport in localitatea Saligny

  Administratie locala
 • Autoritatile locale din comuna Mircea Voda au in vedere controlul poluarii

  Administratie locala
 • Prevenirea inundatiilor in comuna Oltina

  Administratie locala
 • Edilul Ioan Roman doreste finalizarea la termen a proiectelor demarate

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771