S-au finalizat lucrarile de asfaltare in localitatea Fantanele

Octombrie 2016, Adrian Nicarel

Administratie locala

Autoritatile locale din Fantanele se bucura de finalizarea lucrarilor de asfaltare si la cel de-al doilea tronson, astfel incheindu-se proiectul ce a presupus modernizarea infrastructurii rutiere din comuna.

In cadrul acestui proiect, edilul comunei Fantanele a impartit localitatea, in doua tronsoane pentru a facilita realizarea lucrarilor de asfaltare a drumurilor: unul de 2 kilometri, iar cel de-al doilea de 3,5 kilometri. Lucrarile la primul tronson, pe strada Basarabia, au presupus reinnoirea covorului asfaltic prin turnarea a trei straturi de asfalt: unul de egalizare si doua de rulaj, ce insumeaza 12 centimetri. Valoarea acestei investitii a fost de aproximativ 10 miliarde lei vechi. Proiectul de asfaltare al celui de-al doilea tronson a cuprins: strazile Decebal (600 m), Caliacra (2200 m) si o portiune neasfaltata din strada Basarabia (700 m). Valoarea lucrarilor la cel de-al doilea tronson s-a ridicat la suma de aproximativ 12 miliarde lei vechi.
In alta ordine de idei, discutand despre situatia unitatilor de invatamant, edilul Gheorghe Popescu, ne-a marturisit ca s-a asigurat combustibil solid, lemne si carbuni pentru aceste unitati. Pentru ca totul sa functioneze in vederea incalzirii cladirilor in care invata elevii, s-au verificat instalatiile termice si sanitare.
In paralel, autoritatile locale au lucrat si pentru prevenirea si combaterea insectelor de pe raza comunei Fantanele. S-au realizat lucrari de dezinsectie si deratizare a institutiilor publice dar si a spatiilor verzi pentru protectia si sanatatea locuitorilor comunei. Aceste lucrari au fost realizate cu ajutorul serviciilor unei firme autorizate si specializate, cu fonduri de la bugetul local.
In prezent se lucreaza la proiectul de extindere a sistemului de canalizare din Fantanele. S-a realizat studiul de fezabilitate, urmeaza intocmirea proiectului tehnic si depunerea documentatiei la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice in vederea obtinerii finantarii. Sistemul de canalizare existent se intinde pe o distanta de 5,6 kilometri si se va extinde cu aproximativ 12 kilometri. Astfel sistemul de canalizare se va intinde pe toate strazile din localitate. Se va folosi statia de epurare existenta, ce este proiectata cu o capacitate suficienta pentru a epura toate apele uzate generate de localitatea Fantanele.
Administratia locala are in vedere construirea unei remize PSI (Prevenirea si Stingerea Incendiilor) pentru masina de pompieri. Edilul comunei Fantanele ne-a declarat ca aceasta masina a fost foarte utila pe timpul verii, eficienta in stingerea incendiilor aparute si se va folosi si pe timp de iarna pentru interventii. Aceasta investitie se va realiza in regim propriu.

Album foto

 • Articole din editia din data de Octombrie 2016

 • Sarbatoarea "Ziua Comunei" in familia Saraiu

  Administratie locala
 • Edilul Ion Beiu are in vedere construirea salii de sport in localitatea Saligny

  Administratie locala
 • Autoritatile locale din comuna Mircea Voda au in vedere controlul poluarii

  Administratie locala
 • Prevenirea inundatiilor in comuna Oltina

  Administratie locala
 • Edilul Ioan Roman doreste finalizarea la termen a proiectelor demarate

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771