Edilul Nicolae Dragomir a dat ordin de incepere a lucrarilor la piata agroalimentara din Ostrov

Octombrie 2016, Mirela Ionita

Administratie locala

Conducerea Primariei a demarat lucrarile de construire a pietei agroalimentare in localitatea Ostrov. Prin aceasta investitie, autoritatea locala sprijina cetatenii care doresc sa comercializeze marfa si produsele sanatoase produse in gospodariile proprii.

Administratia locala, a inceput realizarea proiectului de construire a pietei agroalimentare din localitatea Ostrov prin demararea lucrarilor. Potrivit edilului comunei, se doreste finalizarea acestei lucrari intr-un timp cat mai scurt, in functie de conditiile meteorologice.
"Luni, 10 octombrie am dat ordin de incepere a lucrarilor si speram ca cei ce lucreaza la constructie sa se incadreze in termenul de realizare a proiectului, care este de trei luni", a declarat edilul comunei Ostrov, Niculae Dragomir.
Piata agroalimentara va fi amplasata in centrul localitatii, pe un teren unde a existat o piata veche deschisa. Pentru siguranta cetatenilor, edilul Niculae Dragomir a gasit solutii impreuna cu proiectantul, schimband amplasamentul la un metru distanta fata de cel vechi, deoarece pe suprafata pe care urma sa fie amplasata initial noua piata trece o linie de inalta tensiune.
Proiectul are in vedere o constructie noua, inchisa, ce va avea o capacitate destul de mare. Suprafata pietei este de aproximativ 300 de metri patrati. Aceasta va fi placata cu gresie, va beneficia de toate utilitatile necesare si va fi dotata cu tarabe separate. Aici producatorii vor avea posibilitatea sa-si comercializeze produsele sanatoase si de cea mai buna calitate, obtinute in gospodariile proprii. In acest sens, prin hotarare de consiliu, se va stabili si adopta o taxa de piata ce se va percepe pentru desfacerea activitatii in aceasta locatie.
In alta ordine de idei, conducerea Primariei ne-a marturisit ca toate unitatile de invatamant ofera elevilor conditiile optime, absolut necesare pentru a participa la orele de curs si in sezonul cu temperaturi scazute. Aceastea sunt provizionate si pregatite pentru sezonul rece, deoarece autoritatile locale au asigurat necesarul de combustibilul solid. Alaturi de institutiile de invatamant, administratia locala s-a preocupat ca si functionarii publici sa beneficieze de caldura pe timpul iernii si a achizitionat combustibil si pentru primarie.
Tot pentru a fi pregatiti in sezonul rece alesul local, Nicolae Dragomir, ne-a marturisit ca: "In maxim o luna dorim sa gasim o societate de prestari servicii, autorizata, care sa asigure, pe timpul iernii, deszapezirea anumitor trasee".
Utilajul pe care primaria il detine, a fost verificat si poate fi folosit oricand pentru a interveni in situatii de urgenta.Articole din editia din data de Octombrie 2016

 • Sarbatoarea "Ziua Comunei" in familia Saraiu

  Administratie locala
 • Edilul Ion Beiu are in vedere construirea salii de sport in localitatea Saligny

  Administratie locala
 • Autoritatile locale din comuna Mircea Voda au in vedere controlul poluarii

  Administratie locala
 • Prevenirea inundatiilor in comuna Oltina

  Administratie locala
 • Edilul Ioan Roman doreste finalizarea la termen a proiectelor demarate

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771