Extinderea retelei de iluminat public in comuna Agigea

Septembrie 2016, Mirela Ionita

Administratie locala

Administratia locala din comuna Agigea demareaza lucrari de extindere a retelei de iluminat public. Iluminatul public are rolul de a asigura orientarea si circulatia in siguranta a pietonilor si vehiculelor pe timp de noapte, dar si de a crea un ambient corespunzator in orele fara lumina naturala.

Primaria Agigea investeste in iluminatul public si urmeaza sa demareze lucrarile de extindere a retelei pe strada Nicolae Titulescu, pana la cartierul Eroilor, acolo unde exista deja retea de iluminat public si alimentare cu energie electrica. Aceasta investitie vine in ajutorul populatiei pentru a oferi siguranta atat pietonilor cat si conducatorilor auto. Iluminatul corespunzator determina in special, reducerea riscului de accidente rutiere, reducerea numarului de agresiuni contra persoanelor, imbunatatirea orientarii in trafic, imbunatatirea climatului social si cultural prin cresterea sigurantei activitatilor pe durata noptii. Valoarea investitiei, conform proiectului tehnic, este de 156.150 lei (inclusiv TVA). Lucrarile vor fi executate din bugetul propriu al administratiei locale Agigea.
Strada Nicolae Titulescu este cea care face legatura intre comuna Agigea si noul pod rutier. O data cu inchiderea vechiul pod Agigea, aceasta portiune de drum a devenit foarte importanta, deoarece este foarte circulata de cei ce doresc sa ajunga la noul pod rutier si in special este extrem de circulata de locuitorii comunei.
Investitia Primariei Agigea in reteaua de iluminat public pe aceasta portiune de drum, vine dupa ce in anul 2015, administratia locala a finalizat lucrarea de reamenajare a strazilor: Nicolae Titulescu, Zmeurei si Avram Iancu. Aceasta lucrarea a fost realizata cu scolpul de a crea legatura intre podul rutier APMC (Agentia pentru Protectia Mediului Constanta) si DN39 din comuna Agigea. Reamenajarea a reprezentat si un sprijin pentru cetateni, facilitand astfel accesul in comuna pe un drum asfaltat. Investitia a avut o valoare de 3.813.503,97 lei.

Articole din editia din data de Septembrie 2016

 • Raed Arafat vorbeste despre un proiect care vizeaza pregatirea a doua spitale pentru cutremur

  Administratie locala
 • Afgan ascuns sub un camion, descoperit in punctul de frontiera de la Negru Voda

  Administratie locala
 • Elevii din Mangalia pot obtine burse ca sa studieze in SUA

  Administratie locala
 • Lucrarile de modernizare a infrastructurii rutiere din comuna Topraisar continua in ritm alert

  Administratie locala
 • Si prescolarii constanteni primesc tichete sociale. Iata in ce conditii!

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771