"Rodul Pamantului", cinstit cum se cuvine de administratia locala din Cumpana

Septembrie 2016, Radu Petric

Social

Primaria si Consiliul local Cumpana au organizat, in perioada 17-18 septembrie, cea de-a XIV-a editie a Festivalului "Rodul Pamantului - Zilele Recoltei la Cumpana", eveniment dedicat pamantului, gastronomiei, bogatiei etnografice si folclorice.

Evenimentul a avut loc pe stadionul din cadrul Complexului Sportiv "Victoria" Cumpana, unde au fost prezenti producatorii agricoli si gospodinele din Cumpana, dar si gospodari din tara veniti sa-si prezinte harnicia si priceperea in bucatarie si la lucrul campului.Pe stadionul din localitate, au avut loc spectacole de muzica si dansuri folclorice, concursuri, si multe alte surprize. Totodata, vizitatorii si-au aprovizionat camarile cu legume si fructe de toamna, comer-cializate la pret de producator.
Pe de alta parte, muzica si voia buna au fost ca la ele acasa. In cadrul spectacolelor organizate pe parcursul celor doua zile, artisti de muzica populara si usoara i-au incantat pe cei prezenti. Una din cele mai asteptate prezente a fost cea a artistei Nicole Cherry. Ea a fost insotita de doi dansatori si a interactionat in permanenta cu publicul, spunandu-le celor prezenti la concert ca se simte foarte bine la Cumpana, unde a gasit un public calduros.
Totodata, anul acesta, placinta dobrogeana a doborat un nou record, deliciosul preparat avand peste 230 de kilograme si 45 de metri lungime. Facuta dintr-un amestec de branza usor sarata, ou si iaurt, cea mai mare placinta dobrogeana a fost vedeta sarbatorii recoltei de la Cumpana.
In alta ordine de idei, la eveniment au raspuns invitatiei primarului Mariana Gaju oameni din diverse domenii de activitate.
"Pamantul nu are culoare politica, Ziua Recoltei nu este politica, este a tuturor romanilor, a celor care muncesc pamantul, dar si a celor care se infrupta din produsele pamantului sau ale animalelor pe care le cresc oamenii din Cumpana. Vad ca sunt mai putini in acest an, dar, poate, incet-incet, vor avea curajul sa vina aici, pe stadion, si sa-si prezinte ce au mai frumos in gospodarii. Producatori, agricultori legumicultori si crescatori de animale, tuturor celor ce ati raspuns invitatiei noastre va multumesc, dar si pentru ca ati rezistat in timp cu toate greutatile intampinate in agricultura, din cauza secetei si a lipsei de irigatii, cu dificultatile de la subventii. Va multumesc ca nu ati renuntat la agricultura si o faceti cu sufletul", a spus primarul comunei Cumpana, Mariana Gaju.
Sursa: www.cugetliber.ro

Album foto

 • Articole din editia din data de Septembrie 2016

 • Raed Arafat vorbeste despre un proiect care vizeaza pregatirea a doua spitale pentru cutremur

  Social
 • Afgan ascuns sub un camion, descoperit in punctul de frontiera de la Negru Voda

  Social
 • Elevii din Mangalia pot obtine burse ca sa studieze in SUA

  Social
 • Lucrarile de modernizare a infrastructurii rutiere din comuna Topraisar continua in ritm alert

  Social
 • Si prescolarii constanteni primesc tichete sociale. Iata in ce conditii!

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ziua Armistițiului, sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria Fântânele va acorda stimulente financiare pentru întemeierea familiei și pentru nou născuți

  Social
 • Caravană de informare pentru persoanele cu dizabilități din comuna Vulturu

  Social
 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia își premiază cetățenii

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771