Primaria comunei Dumbraveni sustine educatia copiilor

Septembrie 2016, Radu Petric

Educatie

Prin prezenta sa la festivitatea dedicata deschiderii noului an de invatamant, edilul a reafirmat disponibilitatea administratiei locale pentru sustinerea educatiei si dezvoltarea acesteia.

Edilul Stelian Clinciu, s-a simtit onorat pentru ca a putut fi alaturi de copiii care invata in localitatea Dumbraveni si de parintii acestora, in momentele pline de emotie de la inceputul anului scolar. Primarul isi doreste ca in fiecare an, invatamantul din comuna Dumbraveni sa ofere rezultate care sa faca cinste unitatilor scolare. De aceea, atat inainte de incepere cat si in timpul anului scolar, administratia locala se preocupa ca toti copiii din comuna sa invete in conditii favorabile.
La deschiderea noului an scolar, copiii din clasele 0-VIII, din comuna Dumbraveni s-au bucurat si de sprijinul oferit de Consiliul Judetean Constanta. Acestia au primit ghiozdane si rechizite gratuite, pentru a avea tot ce ii este necesar unui elev pentru a participa la orele de curs. Acest ajutor vine cu scopul de a-i ajuta atat pe copii dar si pe parinti in vederea diminuarii cheltuielilor, scopul acestui proiect fiind evitarea abandonului scolar. Autoritatile locale se asigura ca le vor oferi copiilor cele mai bune conditii si in perioada sezonului rece.
"In aproximativ doua saptamani se va achizitiona combustibilul solid, lemnele, pentru Scoala cu clasele I-VIII si pentru gradinita din Dumbraveni", a declarat edilul comunei, Stelian Clinciu.
In alta ordine de idei, in ceea ce priveste pasunea afectata de vegetatie inalta, lucrarile demarate de catre autoritatile locale din comuna Dumbraveni de curatare, ingrijire si amenajare a acesteia, s-au realizat pe o suprafata de 117 hectare. Terenul a fost afectat de ierburi si arbusti cu inaltimi mari iar acestea trebuie indepartate. Se realizeaza: curatarea terenului de pietre, combaterea buruienilor, curatarea de musuroaie, distrugerea vechiului covor vegetal degradat si pregatirea terenului pentru refacerea noului covor ierbos. Aceste lucrari au fost ingreunate din cauza terenului accidentat pe care se intinde pasunea.
In urma hotararii de Consiliu Local, administratia locala se ocupa de intretinerea si amenajarea pasunii din comuna Dumbraveni. Lucrarile sunt realizate de catre o firma autorizata din apropierea comunei Dumbraveni, pentru reducerea costurilor de executie, ce detine utilajele necesare.

Articole din editia din data de Septembrie 2016

 • Raed Arafat vorbeste despre un proiect care vizeaza pregatirea a doua spitale pentru cutremur

  Educatie
 • Afgan ascuns sub un camion, descoperit in punctul de frontiera de la Negru Voda

  Educatie
 • Elevii din Mangalia pot obtine burse ca sa studieze in SUA

  Educatie
 • Lucrarile de modernizare a infrastructurii rutiere din comuna Topraisar continua in ritm alert

  Educatie
 • Si prescolarii constanteni primesc tichete sociale. Iata in ce conditii!

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • Un altfel de after-school pentru elevii din Siliștea

  Educatie
 • Manuale auxiliare pentru toți preșcolarii și elevii din comuna Lumina

  Educatie
 • Burse de merit pentru elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna

  Educatie
 • Toamna sosește cu premii în municipiul Medgidia

  Educatie
 • Școala din Vulturu – dovada că și în mediul rural se poate studia la standarde înalte

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771