Autoritatile locale din Deleni sprijina noua conducere a Liceului Nicolae Istratoiu

Septembrie 2016, Adrian Nicarel

Educatie

Autoritatile locale din comuna Deleni investesc in educatie si invatamant preocupandu-se in mod continuu de crearea conditiilor necesare si favorabile pentru ca elevii ce studiaza in unitatile de invatamant din comuna sa obtina rezultate deosebite la invatatura, pentru a se dezvolta profesional si a-si crea un drum in viata.

Din data de 1 septembrie, Liceul Tehnologic Nicolae Istratoiu are o noua conducere, Gheorghe Georgeta fiind director iar Savin Adela, director adjunct.
"Multumesc doamnei inspector general pentru numirile facute in cadrul liceului nostru si speram ca alaturi de noua conducere elevii vor avea rezultate bune la evaluarea nationala si la bacalaureat. Impreuna cu noua conducere ne-am ocupat de reabilitarea acoperisului la scoala din Pietreni dar si de reparatii interioare si exterioare la toate institutiile de invatamant din Pietreni, Petrosani, Sipotele si Liceul Tehnologic Nicolae Istratoiu din Deleni", a declarat edilul comunei Deleni, Marian Dan.
Toate cladirile unitatilor de invatamant au fot igienizate prin zugravire. In unitatile scolare din Pietreni s-a inlocuit parchetul, iar la Sipote s-a montat pentru ca nu exista. Tot pentru institutiile de invatamant din aceste doua sate s-au achizitionat perdele si draperii. Scoala din Pietreni a fost dotata cu banci noi inainte de inceperea noului an scolar.
Comuna Deleni se mandreste cu aproximativ 700 de copii: scolari, prescolari si liceeni. In cadrul liceului din Deleni sunt 35 de clase. Pentru clasa a IX a se desfasoara cursuri de zi dar si seral. Noutatea este reprezentata de faptul ca exista doua clase a IX a, una dintre acestea avand specializarea tehnician veterinar.
Primaria comunei Deleni asigura transportul gratuit copiilor ce vin de la Aliman, Ion Corvin, elevi din comunele limitrofe, pentru a invata la Liceul Tehnologic Nicolae Istratoiu. Acest sprijin din partea autoritatilor locale este un factor foarte important in reducerea abandonului scolar, ajutand familiile ce au o situatie materiala dificila.
Tot in acest sens, la inceput de an scolar elevii si prescolari au primit rechizite. "Multumim Consiliului Judetean Constanta pentru sprijinul acordat. CJC ne-a oferit rechizite pentru copiii din clasele 0-IV, gimnaziu dar si prescolari", a marturisit edilul Dan Marian, in semn de multumire.

"A doua sansa" pentru continuarea studiilor in comuna Deleni
In cadrul Liceului Tehnologic Nicolae Istratoiu se deruleaza programul "A doua sansa" pentru care s-au format patru clase. Cursurile sunt frecventate de aproximativ 40 de elevi. Acest program se adreseaza persoanelor care nu au terminat gimnaziul si care doresc sa isi continue studiile indiferent de varsta. La terminarea ciclului inferior al liceului, programulul "A doua sansa" se finalizeaza cu obtinerea calificarii nivelul III in industria alimentara.
In ceea ce priveste acest program cat si alte activitati scolare si extrascolare, noua conducere a Liceului Tehnologic Nicolae Istratoiu se va bucura de tot sprijinul din partea primarului si a Consiliului Local Deleni.

Articole din editia din data de Septembrie 2016

 • Deschidere de an scolar si eveniment istoric aniversar in comuna Ostrov

  Educatie
 • Autoritatile locale din Deleni sprijina noua conducere a Liceului Nicolae Istratoiu

  Educatie
 • Autoritatile locale vor transport gratuit pentru elevii din comuna Silistea

  Educatie
 • Administratia locala Saligny continua proiectele demarate

  Educatie
 • Drumuri afectate de precipitatii in comuna Oltina

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • 12 elevi din Cerchezu se reîntorc la școală

  Educatie
 • Școala din Bărăganu își deschide porțile pentru elevii clasei a VIII a

  Educatie
 • Elevii din Peștera au șanse egale pentru accesul la sistemul educațional. Primăria achiziționează tablete și sim-uri cu acces la internet

  Educatie
 • Activități desfășurate de elevii din Comana

  Educatie
 • Târgul Toamnei organizat de elevii din Pecineaga

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771