Edilul Dorinela Irimia le-a urat succes tuturor copiilor din Saraiu in prima zi de scoala

Septembrie 2016, Catalin Sandulescu

Educatie

12 septembrie a reprezentat un nou inceput de an scolar, eveniment plin de emotii pentru toti cei care au pasit in curtea scolii: elevi, cadre didactice, parinti dar si reprezentanti ai Primariei.


Festivitatea de deschidere a noului an scolar 2016-2017, a debutat in primitoarea curte a Scolii Gimnaziale "Nicolae Maraloi" din localitatea Saraiu, unde elevii, plini de emotii, insotiti de parinti si bunici, au fost intampinati cu zambetul de buze, de cadrele didactice alaturi de primarul comunei, Dorinela Irimia.
La acest eveniment au fost prezenti si prefectul Nicolaescu Adrian, senatorul Partidului Social Democrat - Moga Nicolae, senatorul Partidului Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei - Vasiliev Marian, inspectorul general scolar Zoia Gabriela Bucovala, colonelul Popa Daniel Gheorghe dar si preotii Vranceanu Cosmin si Miu Mihai. Dupa discursul impresionant al edilului Dorinela Irimia dar si a celor invitati, in incheiere, toti cei prezenti i-au aplaudat pe elevi urandu-le succes si rezultate deosebite. Slujba religioasa, de binecuvantare a noului an scolar 2016-2017, a fost oficiata de preotul paroh Miu Mihai si de preotul Vranceanu Cosmin.
Curtea Scolii Gimnaziale a fost neincapatoare pentru numarul mare de persoane prezente la festivitate de deschidere a anului scolar. Toti copiii prezenti au primit baloane colorate.
Din dorinta de a preveni abandonul scolar si in vederea diminuarii efortului depus de catre parintii acestora, Dorinela Irimia, edilul comunei Saraiu a pregatit si anul acesta actiunea "Ghiozdanul", actiune ce se desfasoara de patru ani si care va continua si in acest mandat. Astfel, copiii din comuna cu clasele 0-VIII dar si cei de la gradinita, au primit la deschiderea noului an scolar un ghiozdan cu rechizite din partea edilului, pe langa cel primit de catre fiecare elev scolar sau prescolar de la Consiliul Judetean Constanta si manualele de la Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice. Copiii de la gradinita din Saraiu au primit 18 ghiozdane, 25 cei de la gradinita din Dulgheru, 57 cei din clasele pregatitoare pana intr-a IV a din Saraiu si Dulgheru si 43 copiii cu clasele V-VIII din aceleasi localitati.
Prin acest program, autoritatile locale se asigura ca toti copii beneficiaza de toate materialele de studiu necesare pentru participarea la orele de curs iar familiile cu o stare financiara modesta ce depun eforturi pentru sustinerea copiilor, scapa de aceasta grija.
Dupa ce festivitatea s-a finalizat, toti copilasii au pasit alaturi de cadrele didactice, persoanele fara de care acest proces al educatiei nu ar fi implinit, in clasele infrumusetate si curate. Copii trebuie sa invete intr-un mediu curat si placut iar in acest sens, autoritatile locale au realizat lucrari de igienizare a unitatilor de invatamant din comuna Saraiu, asa cum obisnuiesc in fiecare vacanta de vara.
Tot in acest sens, Edilul Dorinela Irimia le-a pregatit celor mai mici locuitori ai satului Dulgheru o surpriza in prima zi de scoala. Cladirea gradinitei a fost decorata la exterior iar parcul gradinitei a fost amenajat intr-un mod cat mai placut pentru copilasi, un spatiu de joaca modern in care cei mici sa isi petreaca timpul liber.
Administratia locala doreste atragerea copiilor spre invatamant si educatie, oferindu-le rechizite, scoli moderne, tot ceea ce au nevoie pentru a studia cu placere, deoarece acestia reprezinta viitorul comunei. Debutul fiecarui an scolar reprezinta o bucurie si o provocare pentru fiecare dintre cei prezenti in ceea ce priveste educatia. Toti copii trebuie sa aiba acces la educatie pentru a avea sanse egale in dezvoltarea personala si profesionala .


Album foto

 • Articole din editia din data de Septembrie 2016

 • Deschidere de an scolar si eveniment istoric aniversar in comuna Ostrov

  Educatie
 • Autoritatile locale din Deleni sprijina noua conducere a Liceului Nicolae Istratoiu

  Educatie
 • Autoritatile locale vor transport gratuit pentru elevii din comuna Silistea

  Educatie
 • Administratia locala Saligny continua proiectele demarate

  Educatie
 • Drumuri afectate de precipitatii in comuna Oltina

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru dotarea cu tablete și echipamente IT a instituțiilor de învățământ din Negru Vodă

  Educatie
 • Educația, în atenția autorităților locale din Saligny

  Educatie
 • Elevii și preșcolarii din Dumbrăveni s-au întors la școală

  Educatie
 • Copiii din Tuzla, în siguranță în instituțiile de învățământ din comună

  Educatie
 • Un nou început pentru elevii din comuna Vulturu

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771